Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Shades Of Blue


Bookmark

Data

Released Studeni 2021
Format Albumi
Vrsta / Roots rock / Country-Folk / Acoustic Blues
Dodano Četvrtak, 25 Studeni 2021
Žanr Blues
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2021
Država Australija
Etiketa Soapbox Records
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 5. 11. 2021.
Tags The Blues Preachers

Review

Za mnoge je akustični blues nešto vrlo naporno i teško za slušati. Mnogi čak znaju kazati da uopće nije zanimljiv, no sve je to, zapravo, vrlo, vrlo daleko od istine. "Shades Of Blue" je album upravo takve orjentacije, a potpisuju ga The Blues Preachers akustični blues duo. Ovaj je album početkom ovog mjeseca, ili točnije 5. studenog, objavila izdavačka kuća Soapbox Records.

Sve ovo pomalo zvuči egzotično, nije to ime koje znamo i koje smo već čuli, ali The Blues Preachers upravo djeluju i rade na taj način u maniru: Waltera Browna "Brownie" McGheeja (30.11.1915 - 16.2.1996) i Saundersa Terrella aka Sonnya Terryja (24.10.1911. - 11.3.1986.), ali i Joea Filiskaa & Erica Nodena, i još kada vam kažem da dolaze iz daleke nam Australije teško da ćete znati o kome se radi, ako se niste malo zakopali u sve ovo. Budući da mi svako malo pojedne izdavačke i promotivne kuće šalju materijale i jednostavno nema druge, nego sjesti i slušati o čemu se radi i potom sve selektirati i poredati po nekom redu osobne važnosti i interesa.

Moja je prva ljubav upravo akustični blues jer je to bila svojevrsna inicijacija u sve ovo što danas tako lagodno i s više ili manje oduševljenja prolazi kroz moje biće.

A tko su uopće The Blues Preachers? Brother John (John Morris) i Captain Bluetongue (Craig Lyons). Ova dvojica izvrsnih gazbenika odvode vas u daleku prošlost, daleko od elektrike, od raznih pomoćnih sprava, naprava dugih snimanja i nadosnimavanja. Njihova glazba vodi nas u dvadesete godine 19. stoljeća i nosi nam taj duh starih vremena, kada nije trebalo puno da se zabavite i da pokušate uživati u jednostavnosti glazbe kao takve.

The Blues Preachers odvest će vas na drugo mjesto i vrijeme, negdje između 1920. i 1940. Oni nedvojbneno izvode fuziju starog dobrog bluesa, ragsa, gospela i hillbilly folka.

Impresivna svirka finger pickin' slide-gitare u kombinaciji s doziranom usnom harmonikom i odličnim vokalnim harmonijama "old school blues" je, zapravo, dobitna formula. Upravo zahvaljujući njoj The Blues Preachers stvaraju i dobivaju tradicionalni zvuk koji će vas staviti dolsovno bez teksta. Jednako tako, The Blues Preachers nose i imaju reputaciju jednog od najboljih akustičnih blues & roots bendova u Australiji. A ovaj njihov album "Shades of Blue" snažna je potvrda njihove izvrsnosti.

“This album is a beautiful example of acoustic blues with tasteful harmonica, classic slide playing & sweet harmonies… this is bound to do well”. -Scott Levi ABC Radio Central Coast.

Ovdje je zapravo rečeno sve, nemam doista što dodati niti oduzeti, ako ste dio ove priče naprosto ćete uživati.

Mladen Lončar - Mike

Hits 951

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiŽestoki Partibrejkersi ispunili pulski Kaštel


Elemental spekaklom obilježio 25 godina karijere


Muse u Austriji


Željezna djeva započela svoj pohod u Ljubljani


Buč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti