Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2023
Format Albumi
Vrsta Grunge / Alternative rock / Hard rock / Alternative/Indie Rock
Dodano Utorak, 05 Rujan 2023
Žanr Pop-Rock
Length 39:45
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2023
Država Europa
Etiketa Loosegroove Records
Catalog Number LGR0013
Edition details objavljeno: 28.7.2023.; producenti: Brad, snimano: 2012. - 2022. Studio Litho, Seattle
Tags Brad Loosegroove Records

Review

Četiri godine nakon iznenadnog odlaska s ovog svijeta njihovog pjevača Shawn Smitha, Stone Gossard (gitara i klavijature) i ekipa iz benda Brad iz Seattlea: Regan Hagar (bubnjevi) i Keith Lowe (bas) odlučili su objelodaniti njihov posljednji materijal snimljen 2019. godine.

Dobroćudni medo Shawn Smith surađivao je s najznačajnim imenima Seattle glazbene scene. Oformio je bend Satchel, surađivao je na projektu zvanom Pigeonhed , bio je vokal nanovo ujedinjenog benda Malfunkshun.

Shawn je bio nadareni glazbenik s glasom punim dobrog optimizma, prepunog nepatvorenog bluesa/soula koji je na momente podsjećao na ranog Ozzyja. Shawn Smith je za Brad bio svojevrsna antena koja je prikupljala i kanalizirala njihove glazbene ideje. Interesantna je činjenica da nas je Shawn napustio petog travnja, na isti dan kada je rock izgubio Kurta Cobaina i Laynea Staleya, pjevača Alice in Chain.

Obzirom na poznati integritet članova, Brad nikako ne treba posmatrati kao njihov side project. Njihovo, rekao bih inicijalno nonšalantno jam druženje ipak je izrodilo respektibilan status koji je itekako potvrđen ovim albumom, iako postoje mišljenja da je glazba koju izvode , glazba za slušatelje koji baš i ne vole Pearl Jam.

S pamtljivom i odlično struktuiranom, melodijom, reskom i distorzijskom gitarom, propulzivnim basom i nadasve nježnim/moćnim s tragovima gospela vokalom Shawn Smitha, Brad otvaraju ovaj posthumni album, njihov šesti po redu, mješavinu post grungea, s energijom punk rocka i nikad definirane, uvijek rado slušane psihodelije, te s umetcima folk/popa. Očito je činjenica da su svi uživali u stvaranju ove za njih komforne zone u kojoj se osjećaju zaštićeno i sigurno, a što se može provjeriti iz izjava članova benda.

Album sadržava neke od najtamnijih i najtežih skladbi iz njihovog opusa, pomiješanih s nešto lakšim, optimističnijim i dijametralno suprotnim emocijama (koje ponekad kao da izdaju njihov prirodni habitus) poput „Simple Subtraction“, „Meadow in Autmn“, „Take me Back Home“.

Zato za ispravak/popravak takvih emocija treba napomenuti naslovnu „In The Moment That You're Born“, i njezine logične nastavke „Pieces Of Sky In My Hand“; „Without Guns“ i „nervoznu“, ali pamtljivu „Hey Now What's the Problem“.

Ugodan, ne prvoklasan album u kojem su zabilježeni (šteta) posljednji vokali Shawn Smitha, uz par pjesama kojim treba posvetiti više od jednog slušanja, dobrim dijelom i zbog odlične instrumentalizacije..

Đorđe Škarica

Hits 233

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiGlazbeni kolorit Brune Mičetića u Lisinskom


Zmaj Orko Star predstavio "Escape" u Kontesi


Održan prvi LIFT festival


Eksplozija emocija u Tvornici uz Halestorm, Black Veil Brides i Mothicu


Batushka (Krzysztof Drabikowski) + supp. Kanonenfieber, Uburen


Ljepota skrivena u raznolikosti


Životna priča Tine Turner predstavljena u Zagrebu


Jazz festival na ponos gradu Dubrovniku


Drugo ukazanje Baylor Projecta u Lijepoj Našoj


KOIKOI + Proto tip u Močvari


Koncert Songkillersa u Zagrebu


Žestoka rođendanska metal večer u Tvornici


Drugi način u Hard Placeu


GALERIJA: Jonathan u Vintage Industrialu


Škotski pirati opustošili Boogaloo


Lauba je sinoć pjevala za Massima


GALERIJA: Enter Shikari u Tvornici


Zvjezdan Ružić, Neli Andreeva i Zbor Nusha osvojili Lisinski


Joker Out 2/2 u Tvornici kulture


Undercode Resurrection: Mission Accomplished