Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2021
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Adult Contemporary / Album Rock / Acoustic
Dodano Četvrtak, 17 Veljača 2022
Žanr Pop-Rock
Length 1:12:24
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2021
Država Europa
Etiketa Mercury Studios / Bushbranch Productions / Universal Music Group
Catalog Number 3871152 / 3871152 / 06024387115
Edition details izvršni producenti: Martin Dacre, Michael Eaton, Alice Webb i Geoff Kempin; producent: Russ Titelman; snimano: Cowdray House, West Sussex
Tags Eric Clapton Geoff Kempin Michael Eaton Russ Titelman Alice Webb Martin Dacre

Review

Kako "stari mačak" odluči nešto odsvirati u studiju, tada se oko njega spontano okuplja njegova ekipa, stari frendovi, i priča uvijek poprima one spontane konotacije. Nema tu frke, nema tu trčanja za lovom, nema tu grča niti bilo čega što bi u glazbenicima ili njihovoj svirci stvaralo bilo kakve tenzije, osim one prezentacijske, umjetničke. "The Lady In The Balcony Lockdown Sessions" je album uživo, snimljen i objavljen tijekom rujna, odnosno studenog prošle godine, a potpisuje ga Eric Clapton.

Naravno, svima nama koji volimo Claptona sve je rečeno i samo se lagano nasmješimo. Mi svi to već imamo i uživamo slušati tu sjajnu furku i vibru, koju samo velikani poput njega mogu stvoriti.

A kada su uz njega i Nathan East (bas i vokali), Steve Gadd (bubnjevi) i Chris Stainton (klavijature), priča u svemu dobiva nevjerojatne konotacije. Da to sve zvuči kako zvuči zaslužan je dugogodišnji Claptonov producent, višestruki dobitnik Grammyja, Russ Titelman (James Taylor, George Harrison, Brian Wilson, Randy Newman, Rickie Lee Jones), koji uvijek misli na ama baš sve!

Russ je bez ikakvih opterećenja i tlake vodio ovaj live session, koji je potom snimljen uživo u Cowdray House u West Sussexu u Engleskoj. Iako je jedina publika koja je svjedočila ovom sessionu bila Ericova supruga Melia, a sam Clapton je u svom stavu prema svemu oko njega možda malko i zabrazdio i nije poput, primjerice, Mike Zita izvukao konkretne rezultate vezano uz ovu pandemiju. Iako su pjesme dobre, a Claptonov vokal odličan, stječe se dojam kao da gitare nema dovoljno, više je eksponiran Chrisov klavir. Čudno i za Erica i samog Russa .. ali je tako kako je i izbora drugog nema. Kada malo bolje razmislim, doista se ova unplugged svirka s onom iz devedesetih ne da komparirati. Ako je ovo sjajno, onda je ono ranije bilo briljantno!

Drugi će možda cijeloj stvari prilaziti s druge strane i prikazivati je kao očajničke poteze rock starova, milijunaša koji se brinu zbog svega jer kako će plaćati sve ono što moraju održavati i financirati zbog svog statusa i renomea.

Mislim da je cijela stvar oko ovog za i protiv jedino i isključivo stvar osobnog promišljanja i određenja prema svemu tome. Nema nikakve dvojbe: pjesme su odlične, ekipa sjajno zvuči i, iako nema puno njegove gitare, ukupnost kompletnog glazbenog doživljaja se kompenzira na umješnosti izvedbe i vrlo izražene umjetničke ekspresije.

Kako se album bliži kraju, Clapton doslovno briljira uključen u struju u zadnje tri pjesme i to mi je bio dobar razlog, i želja, da i ovaj album bude dio moje fonoteke. Što ću, ne mogu si pomoći!

A ono, neću vam se nametati, neću vam soliti pamet. Album "The Lady In The Balcony Lockdown Sessions" Eric Claptona jednostavno sam samo preuzeo, bez ikakvih zadrški, nedoumica ili razmišljanja. Naime, kada je o njemu riječ, vrlo je nepristojno to raditi, bez obzira na sve, Clapton to jednostavno ne zaslužuje! I stoga, neću vam nametati priču niti priče, ali ako ste novi u svemu ovome, pravog Claptona bez struje potražite i poslušajte Unpluggedu iz devedesetih, a ako vam se ne da, poslužiti će i ovaj "live session". I na kraju budite bez brige, "Clapton is here!"

Mladen Lončar - Mike

Hits 1606
Happy Xmas « Happy Xmas Eric Clapton Albumi Kronologija The Definitive 24 Nights » The Definitive 24 Nights

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u