Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Šta te radi

Bookmark

Data

Released Listopad 2023
Format Albumi
Vrsta / Indie pop / Synthpop / Electropop
Dodano Petak, 24 Studeni 2023
Žanr Pop-Rock
Length 26:36
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2023
Država Hrvatska
Etiketa više manje zauvijek
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 31.10.2023.
Tags više manje zauvijek Dolores

Review

Bend Dolores je svoj prvi proboj napravio u svibnju prošle godine kada je objavio super sjajni singl „Šta te radi“. Etiketa „Više manje zauvijek“ u pravilu ima više-manje sjajne izvođače i autore. Osnovni postulat izdavača je da pjevaš na svom vlastitom jeziku. I stvarno je nevjerojatno koliko su fantastičnih izvođača uspjeli skupiti u ovih par godina postojanja. Dolores je jedan od njih.

Autorski ženski pop duo inspirisan novim talasom dolazi nam iz Beograda i radi uistinu odlične stvari. Prvi ljepljivi singl kojeg su objavili pretočio se u malo je reć odličan album pod istim naslovom. Zadnjeg dana listopada Dolores su objavile svoj album prvijenac. Tekstove i glazbu cure rade same. Kod aranžmana i produkcije malo pomaže Petar Wagner iz Fantoma, a sve skupa zvuči i doima se kao prava bomba.

Prije samog albuma objavljeno je još nekoliko singlova kao što su „Džejn“, „Lutanje“, „Retko sećanje“ i još pokoji, a sve se nalazi na ovom digitalnom izdanju. Osamdesetasti synth i pop kojeg se Ana Srećković i Marija Vukčević drže, u njihovim rukama pretvara se u nevjerojatno uzbudljivo putovanje kroz glazbu iz nekog vremena kojeg cure nikada nisu doživjele. A sve tako dobro paše.

Iako je ovo na neki način glazba za starce, prava je sreća što se moda i trendovi svako toliko vrte u krug, pa da ovu mjuzu danas voli i daleko mlađa publika kojima se Dolores obraća u svojim tekstovima. A ako doista ima klinaca koji odrastaju uz ovu glazbu, svijet se najednom čini kao neko super mjesto bez briga i strahova. Eskapizam na najjače.

Teško je reći koje se pjesme izdvajaju od ostalih jer sve zvuči nevjerojatno zaokruženo i skladno, no možda se osim singlova treba još spomenuti „Nema veze to sa tugom“ ili „Milenijal“. Sve ima neku svoju čaroliju i ljepotu. Neku snagu i neku pitomost istovremeno. Osim možda one „I lepotica i zver“ za koju već preko naslova možete zaključiti da ima latentno narodnjački prizvuk. Ali ne treba tu biti prestrog. Dolores priča priču iz svoje perspektive i sve melodije mogu aterirati na način da nije odbojno. Naprotiv, svaka je pjesma u nekom svom dijelu neobično privlačna i zasljepljujuća.

Trebamo samo vrebati priliku da se pojave negdje u našoj okolici da ih čujemo uživo. Ako se po jutru dan poznaje, Dolores je odličan početak dugog, sunčanog i vedrog dana. U ovom danu treba uživati dok traje.

Darko Hribarić

Hits 322

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici