Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
In Dream


Bookmark

Data

Released Listopad 2015
Format Albumi
Vrsta / Indie rock / Alternative/Indie Rock / New Wave/Post-Punk Revival
Dodano Utorak, 01 Prosinac 2015
Žanr Rock
Length 51:02
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2015
Država Europa
Etiketa Play It Again Sam [PIAS]
Catalog Number PIASR830CD
Edition details objavljeno: 2.11.2015.; produkcija: Editors; snimano: 2014. - 2015.; Crear Studio, Škotska
Tags Pias Editors

Review

Ima nekih koji će reći kako ovo više nije isti bend od prije desetak godina i retro indie revolucije kakvu su nam pružili Editorsi i njima slični bendovi. Doduše, prije koju godinu Chris Urbanowicz, gitarist i bitni kotačić u grupi napustio je sastav zbog kreativnih razmimoilaženja i od tada je bend bliži sintovima nego ikad prije.

Ipak je uzbudljivo promatrati kako se bend razvija kroz godine djelovanja. Od početaka post punk i new wave nasljeđa, hrpetine teških i tmurnih emocija, preko mračne lirike uz sve više sumornih sintova i sve manje utjecaja živahe gitare, pa do današnjeg dana i sanjivog senzibiliteta posljednjeg albuma, a opet, itekako uzbudljivog albuma. Nekakav distancirani cold wave. Izvrsno pogođena atmosfera elektronike ranih osamdesetih zaogrnuta suvremenih ruhom. Nije baš da je retro, a opet nekako jest.

Možda su obožavatelji očekivali nastavak silazne putanje, no dogodio se vrlo dobar album. A ako ne očekujete previše, možete dobiti i pravu poslasticu. Iako sve pjesme sadrže znatnu dozu melankolije, i po ugođaju su Editorsi danas bliži synth-popu nego synth-rocku, ipak su još dovoljno daleko od primjerice Coldplay-a. Možda nekakva gothic verzija Pet Shop Boys?

Na većini pjesama Tom Smith čereči svoj vokal do krajnjih granica, balansirajući na širokom spektru od ugodnog baritona do napadnog falsetta. Kao glavni spiritus moves dao si je za pravo da se i jedini pojavi na naslovnici albuma, jasno dajući do znanja tko je ovdje gazda. No ako priča štima, a štima, nema puno mjesta za prigovore.

Jer mnogo je dobrih i zanimljivih pjesama na albumu. Od odličnih singlova "No harm" i "Ocean of night", fantastične balade koja zatvara album "Marching orders", pa do najrazvikanijeg singla ovog izdanja; "Life is a fear". Možda jedini dvojbeni trenutak nalazi se u pomalo disco poskočici "Our love" koja prilično odudara od sporog tempa ostatka albuma. Nešto bi mogli zamjeriti i duetu s Rachel Goswell; "The Law", no tad bi već zašli u sferu cjepidlačenja .

Sve u svemu, odličan posao Toma Smitha i njegove sjetne ekipe, koji na radost obožavatelja, često posjećuju ove naše krajeve.

Toni Plićanić

Hits 1822
The Weight Of Your Love « The Weight Of Your Love Editors Albumi Kronologija Violence » Violence

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42