Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Intuition


Bookmark

Data

Released Prosinac 2008
Format Albumi
Vrsta Hip-hop / R&B
Dodano Ponedjeljak, 03 Listopad 2011
Žanr R&B
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa J Records
Tags

Review

 

Jamie Foxx na prvi pogled djeluje multitalentirano jer se bavi pjevanjem i glumom, a u prije tog je bio stand-up komičar. Bilo koji celebrity lifestyle magazin će požuriti s idejama kako je talentiran za sve, no ja vam s popriličnom sigurnošću mogu reći što mu sigurno ne ide. Stvaranje vlastitih albuma.
 
I dok je Foxx bio odličan dok je pripomagao Kanye Westu u Gold Diggeru, sam nije sposoban iznjedriti dobar album. Oko sebe je okupio cijelu vojsku producenata i reper (pa makar na gostovanja od par sekundi) no daleko je ovo sve od pamtljivosti nakon jedne večeri u klubu.
 
Sam album je poprilično neujednačen. Jamie Foxx kao da se ne može odlučiti hoće li biti bahati bogataš koji svake večeri okrene drugu ženu ili će biti sladunjavi Don Juan koja će srca dugo osvajati pa onda plakati nad gubitkom istih. U neodlučnosti nimalo ne pomaže što ni u jednoj ni u drugoj ulozi nije dobar.
 
Dok se igra zavodnika pomažu mu T.I., Lil' Wayne, Kanye West, Ne-Yo, Fabulous i tko sve. U vlastitim pjesama Foxx postaje statist, a suradnici mu donose gomilu r'n'b klišeja i loše stihove. U tome zasigurno prednjači Lil Wayne s klasikom Girl if You're Gaye, I Could be Your Marvin. Kanye West je u svojoj suradnji Digital Love neočekivano loš iz čeg bi se dalo zaključiti da je i posljednji Foxxov zicer propao. Konfuzno zavodništvo je s vremena na vrijeme prekinuto ponavljanjem pjevačevog imena i prezimena. To je valjda da se osigura da netko ne bi pogriješio i slučajno pomislio da sluša npr. Bjork.
 
Druga strana priče su balade. Sirupasto i ljigavo su pojmovi koje ih najbolje opisuju. Dok je Foxxov vokal začuđujuće loš (tko bi rekao da je ista ova osoba glumila Raya Charlesa), ni pjesme nisu puno dalje. Dok se tu patetizira o predoziranosti ljubavlju i kojekakvim kišnim ljudima, očajna produkcija koja na najgore stihove baca zvukove flauta i zvona baca bilo kakve kriterije na samo dno.
 
Ovakav album biste mogli očekivati od nekog dvadesetogodišnjaka koji bi dušu prodao vragu za pet minuta r'n'b slave. Nikako to ne biste mogli očekivati od neke tobožnje četrdesetogodišnje veličine koja se diči Emmyjem i Oscarom. Svoje nagrade Foxx nije zaboravio spomenuti (Let me introduce you to my Grammy family, like Uncle Oscar, Aunt Emmy), ali na albumu napraviti malo dobre glazbe, e to je zaboravio.
 
Ivan Glazer
Hits 1616

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture