Recenzije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Garbage
Žanr Alternativ Rock
Grad Madison
Država Wisconsin, SAD
Aktivan od 1994.-
WEB http://www.garbage.com/
Tags Alternative Rock SAD Garbage Shirley Manson Wisconsin

Bookmark

Garbage je škotsko-američka rock skupina osnovana 1994. godine u Madisonu, Wisconsin. Članovi skupine su Duke Erikson, Shirley Manson, Steve Marker i Butch Vig.

Skupina je u prodaju pustila niz izrazito uspješnih pjesama 1995. i 1996. godine, kulminirajući hitom Stupid Girl. Njihov prvotni album, Garbage, bio je neočekivano uspješan, prodavši se u 5 milijuna kopija diljem svijeta, dostigavši dvostruki platinasti status u Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji. Skupina je kasnije provela dvije godine radeći na svom sljedećem albumu, Version 2.0, koja je dostigla vrhove ljestvica u Ujedinjenom Kraljevstvu, te zauzevši 13. mjesto u SAD-u. Album je bio nominiran za dvije Grammy nagrade u kategoriji Album godine, te Najbolji Rock album, prodavši se u 5 milijuna kopija. 1999. godine, skupina je izvela pjesmu za film Jamesa Bonda, Svijet nije dovoljan. Iste godine, pridonijeli su pjesmi When I Grow Up, za film Big Daddy Adama Sandlera.

Skupina se borila održati svoj prvotni uspjeh, no njihov treći album iz 2001. godine, beautifulgarbage nije uspjeo dostići komercijalni uspjeh kojeg su postigli njegovi prethodnici. Skupina se također borila ostati zajedno i gotovo se raspala 2003. godine, prije povratka s albumom Bleed Like Me 2005. godine, dosegnuvši 4. mjesto na ljestvicama u SAD-u.

Njihova svjetska turneja iz 2005. godine prekinuta je, te je skupina najavila neodređeno odsustvo, no naglašavala je kako se ne radi o raspadu sastava. Garbage se ponovo okupio početkom 2007. godine, snimivši nove skladbe za album koji se sastoji od njihovih najvećih hitova, Absolute Garbage, koji je u prodaju pušten srpnju 2007. godine.

Albumi (2)
Songs (33)
# Song
Hits 2773

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma