Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Garage In July
Žanr Rock
Grad Osijek
Država Hrvatska
Aktivan od srpanj 2011. -
WEB https://garageinjuly7.bandcamp.com/
Tags Garage In July

Bookmark

Garage in July su Swamp 'n' Roll sastav nastao 2011. pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago Bluesa. Želja im je stvarati i prašiti rock 'n' roll dok god su živi te dalje prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte. Garage in July su: Igor Hanžek (bubanj), Ivan Podoreški (ritam gitara, klavijature, back vokali), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, bas gitara, usna harmonika).

Nastupali su na velikom broju festivala diljem regije među kojima se ističu Demo Fest (Banja Luka), Karlovačko RockOff, Kupres Play (Kupres), Kaleidoskop Festival (Tuzla), Underground Festival (Maribor), Prvomajski Inkubator (Krk) i Festival Omladina (Subotica).

U listopadu 2015. bend je bio na maloj turneji po Londonu gdje je snimio materijal za spot za zadnji singl s albuma Imaš li strasti?!, za pjesmu „Velika duša“.

U veljači 2016. bend je snimio duet s Damirom Trkuljom – Šiljom, pjevačem i gitaristom benda Gatuzo. Radi se o pjesmi „Buntovnik ljubavi“ koja najavljuje novi studijski materijal benda. U travnju 2016. pjesma je dobila i svoj videospot kojeg je režirao prijatelj benda Igor Ilić (frontman Orvel-a).

U lipnju 2016. godine bend je nastupio na osječkom UFO festivalu, na istoj bini na kojoj je bend imao svoj prvi nastup 7. 7. 2011. 5 godina poslije, UFO je ponovno označio prekretnicu u radu benda jer nakon tog nastupa bend napušta Leo Fekete, bubnjar benda od samih početaka. Nakon odlaska Lea iz benda, postava se promijenila. Igor je s bas gitare prešao na bubanj, Bojan na bas, a Bagi je ostao na gitari. U toj postavi bend intenzivno počinje s probama, uvježbavajući novi materijal i gradeći novi zvuk. U prosincu 2016. bend odlučuje ekranizirati „Sebe ugasiti blues“ kao simboličan kraj jedne ere benda. Tad u priču ulazi Anđelo Jurkas koji, inspiriran pjesmom, snima kratki igrani film „Gašenje“. Bend kao trojka prvi put nastupa kao predgrupa M.O.R.T.-u u Vintage Industrial Baru, 24. 3. 2017. godine. Ubrzo nakon toga bend počinje snimati svoj novi studijski materijal pod nazivom Sjaj u blatu EP koji izlazi 27. 10. 2017. za Croatia Records. Ubrzo nakon toga bendu se na ritam gitari i klavijaturama pridružuje Ivan Podoreški „Pocmeister“, dugogodišnji prijatelj benda koji je snimio i producirao „Sjaj u blatu EP“. Pojačani novim članom, bend otvara novo poglavlje u svome radu.

Preuzeto sa: Facebook.com/Garage.in.July

Albumi (3)
Songs (29)
# Song
Hits 2445

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma