Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Dave Gahan
Žanr Pop-Rock
Grad North Weald, Essex
Država Engleska, UK
Aktivan od 1980. -
WEB http://www.davegahan.com/
Tags Dave Gahan

Bookmark

David Gahan (Epping, Essex, 9. svibnja 1962.) pravog imena David Callcott je vodeći-vokal engleske synthpop grupe Depeche Mode.

1980. godine je Vince Clark bio istovremeno član dvije grupe French Look i Composition Of Sound. Martin Gore se premišlja između ova dva benda i na kraju se pridružuje Andyju Fletcheru u Composition Of Sound. Na jednom lokalnom natjecanju talenata Vince čuo je Davida kako pjeva Bowiejeve "Heroje" te ga je pozvao pridružiti se novom sastavu. David je prihvatio i tako je nastala prvobitna postava. Davidu je, jednom prilikom dok je prelistavao časopise, palo na pamet da grupa promjeni ime i predlaže naziv francuskog modnog časopisa Dépêche-mode (Visoka moda) što se i prihvaća. Prvijenac im izlazi za diskografsku kuću Mute Records 1981. godine.

Od tog dana grupa ne prestaje istraživati nove muzičke pravce, a njihov zvuk se razvija neprestano do danas. Izdali su jedanaest studijskih albuma, tri kompilacije, brojne remikse i smatraju se kao najstarijim predstavnicima glazbenog pravca koji je inspirao cijeli električni glazbeni pokret.

David Gahan 2003. izdaje prvi samostalan album pod nazivom Paper Monsters dok drugi samostalni album pod nazivom Hourglass izdaje 2007. godine.

izvor: hr.wikipedia.org

Albumi (1)
Songs (9)
# Song
Hits 1763

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42