Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Live - Acoustic:Electric


Bookmark

Data

Released Prosinac 2007
Format Albumi
Vrsta / Soft rock / Contemporary Pop/Rock
Dodano Ponedjeljak, 03 Travanj 2017
Žanr Pop-Rock
Length 1:28:11
Broj diskova 2
Edition date Prosinac 2007
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Catalog Number CD DALLAS 494
Edition details objavljeno: 7.12.2007.; produkcija: Marijan Brkić
Tags Dallas Records Gibonni Marijan Brkić

Review

Što god da dolazi od Gibonnija, možete biti sigurni da je posebno i jedinstveno. Prije desetak dana tako se na policama CD shopova pojavio njegov najnoviji live album naziva Acoustic:Electric, koji u maniri best of izdanja rezimira Gibonnijevu vrlo uspješnu karijeru nudeći nam neke od njegovih najljepših i najpopularnijih pjesama u nešto drugačijim aranžmanima i, naravno, live izvedbi.

Gledajući ovo izdanje kao predmet, ne uzimajući u obzir njegov sadržaj, sasvim jasno se da zaključiti kako Gibonni sebi ne zadaje samo visoke standarde glede glazbe koju stvara, gostiju s kojima kolaborira i produkcije samih albuma, već i vizualnog identiteta glazbe koju pakira. Ništa tu nije prepušteno slučaju, pa tako ni ovaj album ni njegovo pakiranje, a ni sama knjižica. Tako s ovim albumom pojam "luskuzno pakiranje" dobiva jedno sasvim novo značenje, a plus je tim veći što se radi o standardnom, a ne specijalnom izdanju.

Kao što sam već naglasio, a naziv albuma to i jasno potvrđuje, album je podijeljen na dva dijela. Prvi akustični i drugi električni. Na prvom disku Gibonni je ne baš jako ogolio neke od svojih velikih uspješnica, ali ih je prezentirao u svježijem i interesantnijem svjetlu. Da pjesme budu još interesantnije, pobrinuli su se Gibonnijevi prijatelji koji su mu gostovali u nekim pjesmama.

Damir Urban se pojavio na pozornici s Gibonnijem kako bi mu pomogao otpjevati pjesmu Posoljeni zraki razlivena tinta. Uvijek kad se spomene ta pjesma, sjetim se fantastične izvedbe s koncerta prije nekih 5 godina koji se paralelno održavao u Zagrebu i Rijeci, a na kojem je Stefanovski svojom maestralnom solažom uzdigao pjesmu u visine. Iako se ne može mjeriti s tom izvedbom, ova s Urbanom u odnosu na original zvuči drugačije i neobično, pozitivno svakako.

U pjesmi Mirakul gostovala je Maya Azurcena, a u pjesmi koju je napisao za Tedija Spalata, Sve ću preživit, a koju je ovdje prvi put sam osobno izveo, ugostio je Klapu Iskon. Lijepo je čuti Gibonnija kako izvodi svoje pjesme koje piše za druge. Izvrsna suradnja, krasna izvedba.

Drugi disk u cijelu priču uključuje struju. Ni na njemu ne nedostaje gostiju, a hit paradu otvara jedan od Gibinih ponajvećih hitova - Ovo mi je škola. Slijede maestralne izvedbe pjesama U ljubav vjere nemam, Anđeo u tebi s Baretom i Azurcenom,Libar u kojem je su umjesto Putokaza prateće vokale pjevali  posjetitelja koncerta. Na samom kraju dolaze, meni osobno jedne od najdražih Gibonnievih pjesama, Vrime da se pomirim sa svitom i Hodaj, s njegovog posljednjeg albuma Unca Fibre.

Količina pozitivne energije kojom je nabijen svaki Gibonnijev koncert i količina pozitivne energije i emocija kojom su nabijene pjesme na ovom albumu, tolika je da na vas prelazi i samim slušanjem ovih snimaka.

Za Gibonnija i njegove albume ne treba uopće nikakve preporuke jer on je sam sebi najbolja preporuka. Stvorivši od svog imena brand koji označava kvalitetu, Gibonni si je nametnuo teret stalnog dokazivanja, ali taj teret za njega to uopće nije jer svakim svojim novim izdanjem dokazuje kako su kvaliteta i talent njegovo najjače oružje te kako su šanse da mu se desi promašaj vrlo male. Ovo izdanje je još jedno u nizu koje to vrlo slikovito dokazuje. Neću napisati da provjerite, jer znam da ste to već učinili.

 

Hits 785
Unca fibre (vodič za brodolomce i anđele čuvare) « Unca fibre (vodič za brodolomce i anđele čuvare) Gibonni Albumi Kronologija Toleranca » Toleranca

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42