Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2021
Format Albumi
Vrsta / Roots rock / Southern rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Country-Rock
Dodano Utorak, 28 Prosinac 2021
Žanr Pop-Rock
Length 1:07:51
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2021
Država SAD
Etiketa Southeastern Records / Thirty Tigers
Catalog Number SER9994
Edition details objavljeno:15.10.2021.; producent: Jason Isbell; snimano: 2020. - 2021. - Sound Emporium i Blackbird Studio
Tags Jason Isbell Southeastern Records Thirty Tigers

Review

„Neću politiku u moju butigu“ poznata je Meštrova sentenca iz TV serijala Velo Misto.

Politika i glazba ne bi trebale nikada ići ruku pod ruku, što nažalost i nije baš neizbježno, makar sudeći po domaćim prilikama.

Album Jasona Isbella i njegovog benda zaista ima političkih konotacija vezanih uz zadnje američke izbore za predsjednika. Jason je obećao da će u slučaju pobjede njegovog favorita Bidena u saveznoj državi Georgija objaviti album sa pjesmama koje se referiraju na tu južnu državu prepunu referentnih glazbenih imena.

Nije baš običaj recenzirati ne autorski rad, no ova kompilacija zaslužuje upravo to iz jednostavnih razloga: odličan je to izbor pjesama i vraški su dobro odsvirane i otpjevane. Svi prihodi ovog uratka ići će u dobrotvorne svrhe.

R.E.M. otključavaju ovaj zbir pjesama uz magično sviranje Bele Flecka na banju , te Chris Thilea na mandolini u odličnoj verziji „Nightswimming“.

Poznati južnjački sound uvodi nas u nešto brži tempo u „Honeysuckle Blues“ benda Drivin n Cryin uz sudjelovanje originalnog člana Sadlera Vadena na gitari.

Našla se tu i laganica Jamesa Browna „It's a Man's, Man's World“ u odličnoj vokalnoj, gotovo gospel izvedbi Brittney Spencer.

Rođena u Atlanti, Cat Power, poznata po svojim izvedbama dark folka, izvela je i otpjevala odličnu, mračnu i sugestivnu „Cross Bones Style“ uz „malu“ pomoć Amande Shires na violini.

Među 100 najvećih glazbenika opravdano je svrstan Otis Redding. Ovo je jedan od njegovih najvećih dometa „I've Been Loving You To Long“ u vokalnoj izvedbi R&B pjevača Jerry Butlera.

Bubnjar benda The Black Crowes, Steve Gorman sudjelovao je u žestokoj rock ' roll laganici „Sometime Salvation“.

Odlična „Kid Fears“ napisana od strane Emy Saliers i Amy Ray , poznatijih pod imenom Indigo Girls zasluženo je našla mjesto u ovoj kompilaciji, dokazavši da i manje etablirana imena znaju napraviti pun pogodak. Vokali pripadaju Brandi Carlile, dobitnici 7 Grammy nagrada i Julien Bakeru.

Još jedno poznato južnjačko ime zastupljeno je pjesmom „Midnight Train to Georgija“ iz daleke 1973 godine, a pripada Gladys Knjight & the Pips, opet u odličnoj vokalnoj izvedbi Brittney Spencer.

Kakva bi to južnjačka kompilacija bila bez sudjelovanja Allman Brothers Banda i njihove dugometražne „In Memory of Elizabeth Reed“ pravoj školi dobrog i improvizatorskog sviranja, tipičnog za njih i to doba. Ova pjesma je imala bezbrojne izvedbe, što zaista ne čudi, a jedna od najpoznatijih nalazi se na njihovom albumu “Idlewild South“ iz 1970 godine. Verziju u živo izveli su godinu dana kasnije na albumu „At Fillmore East“. Klavijature je svirao Peter Levin, član Gregg Allman banda.

Kao što i priliči album je zaključen sa „Driver 8“ benda R.E.M. Vokal pripada John Paul Whiteu, članu Grammy nagrađivanog dueta The Civil War.

Album je ovo koji zbog svoje raznolikosti, uvjerljivih vokalno instrumentalnih izvedbi zavrjeđuje trajnije prisustvo na vašim gadgetima za reprodukciju zvuka.

Đorđe Škarica

Hits 1199

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski