Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Mačka na vrućem limenom krovu

Bookmark

Data

Released Studeni 2018
Format Albumi
Vrsta Soundtrack / Jazz blues
Dodano Četvrtak, 06 Prosinac 2018
Žanr Soundtrack
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2018
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Tags Dallas Records Damir Martinović Mrle Ivanka Mazurkijević

Review

Veliki ljubitelji američke moderne, Mrle i Ivanka Mazurkijević stvorili su jedan kompleksan, ali zapravo vrlo pristupačan album za potrebe hit predstave ''Mačka na vrućem limenom krovu'', redatelja Paola Magellija, koja igra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Ivanka je posebno veliki obožavatelj Tennesseeja Williamsa čije je citate koristila kao inspiraciju pri pisanju tekstova za ovaj album.

Iako do izražaja najviše dolazi Mrletova fascinacija elektronikom, nagrađivani poslovno-obiteljski dvojac pametno je ukomponirao elemente bluesa, jazza i rock & rolla. Dok je većinu pjesama otpjevala Ivanka, skladbu ''O, I Can Try'' izvela je Zrinka Cvitešić, a ''Shine'' Filip Vidović. Od skladbe do skladbe, dvojac stalno unosi promjene, a jedan od najvećih izazova bio je sve to ujediniti i obuhvatiti u jednu cjelinu. Unatoč tome što je u funkciji predstave, ova se glazba može slušati i kao samostalno, detaljno aranžirano i strukturirano glazbeno djelo.

Ako se radi s pravim osobama, glazba je uvijek iznenađenje, a ne zasićenje, pa tako i njihova glazba poprima smjernice koje uvijek iznenađuju i zvuče otvoreno i slobodno. Ovi nekonvencionalni glazbenici pronašli su novu nišu i postavili si nove izazove kako bi dosegnuli neke druge razine kreativnog izražavanja. Mrle i Ivanka učili su o onome što dolazi iz prošlosti i okrenuli se budućnosti. Sudeći po radovima koje isporučuju, dolazim do zaključka da to rade itekako uspješno.

Ivana Lulić

Hits 1317
Colors « Colors Damir Martinović - Mrle i Ivanka Mazurkijević / Mr.Lee & Ivanesky Albumi Kronologija Sailor » Sailor

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42