Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Prvi susret s glazbom dogodio se kada je u osmoj godini upisao osnovnu glazbenu školu u Rijeci koju je uspješno i završio u klasi klasične gitare. Pri upisu u srednju školu, Bruno Mičetić odustao je od klasičnog obrazovanja te odlučio uzimati privatne sate kod renomiranih hrvatskih glazbenika (Elvis Stanić, Henri Radanović, Darko Jurković) i tako dalje napredovati na svom instrumentu. U to vrijeme počinje surađivati s renomiranim hrvatskim skladateljem Igorom Savinom koji ga priprema za prijemni ispit na Jazz akademiji u Klagenfurtu. To  je rezultiralo nastupom na festivalu Mlade nade jazza u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Zatim odlazi na glazbene ljetne radionice Umbria Jazz, škole Berklee u Italiji te Jazz is back i Jazz kamp Kranj. Ovu posljednju pohađa tri godine za redom i počinje suradnju sa slovenskim mentorom Primožem Grašićem.

Godine 2004. upisao je Klagenfurt landeskonservatorium – odjel Jazz koji je završio u zadanom roku i s najboljim ocjenama. Tijekom studenskih dana dio je jazz kvarteta Seaside koji nastupa na festivalima: Jazz tulum, Liburnia Jazz festival, Hrvatski Jazz sabor u B.P. klubu, Ljeto na gradini. U istom tom razdoblju u Austriji surađuje i nastupa s brojnim kolegama glazbenicima iz cijele Europe.

Nakon završetka fakulteta u Austriji, posvećuje se honorarnom pedagoškom radu na Narodnom učilištu u Rijeci te raznim udrugama a danas radi u Osnovnoj umjetničkoj školi Matka Brajše Rašana kao i u svojoj privatnoj.

Uz pedagoški rad, surađuje s muzičarima kao što su Primož Grašić, Ratko Divjak, Joe Kaplowitz i ostalima. Od 2009. do 2014. godine nastupao je, s kolegama i prijateljima, brojnim festivalima: Jazz u Lapidariju, Međunarodni jazz festival Crikvenica, Spring Time Osijek, Jazz time festival Rijeka, Jazzz in Sax, Novi jazz festival, Last minute jazz festival (Bale), Uz jazz, Liburnija jazz festival, River jazz festival, Nishville, Jazz Time, Novi Sad Jazz festival... S istom ekipom prijatelja izdaje 2012 . godine svoji prvi jazz album Phantoms Whisper.

Godine 2014. počeo je suradnju s beogradskim jazz sastavom Milan Petrović quartet s kojim je nastupao na jazz festivalima u Beogradu ta na prestižnom Nišville jazz festivalu. S istog festivala objavio je  DVD  te live album što je urodilo turnejom koja je obuhvatila Sloveniju, Austriju, Hrvatsku i Srbiju.

Sa svojim je triom nastupio kao predgrupa velikom gitaristu Dominicu Milleru od kojeg je dobio pohvale za svoj rad.
Pokrenuo je projekt Mičetić-Ružić koji je ugostio Dušana Kranjca (2cellos) te prestižnog kontrabasista Henrija Radanovića. Zajedno su objavili album Fat Manager za izdavačku kuću Dallas records. Iste godine objavio je i studijski album s Milan Petrovic quartetom pod nazivom Dates. Na gotovo svim albumima sudjeluje kao producent ili koproducent.

Zanimljivo ja da uz svoju karijeru u jazz glazbi, vodi hard rock sastav Keops u kojem također pokazuje raskoš svog muziciranja na gitari. S njima objavljuje sva albuma: Keops, 2012. godine (na kojem je autor svih pjesama) te Lice sudbine tri godine poslije (Dallas Records). Keops se može pohvaliti i nastupom na prestižnom Zagrebačkom festivalu dvije godine za redom. Godine 2013. gostuje kao solist grupe u zajedničkom projektu Zrinka Tutića i Rajka Dujmića s kojom odrađuje koncerte po regiji, među koje spada i koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Biografija ustupljena ljubaznošću Dallas Recordsa, profilna fotografija preuzeta s: Facebook.com/bruno.micetic

Albumi (3)
Songs (14)
Albumi Albumi
Phantom's Whisper
Bruno Mičetić
Songs 9 Comments 0
4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 Dodano 01 Prosinac 2016
Released 2013
Format Albumi
Vrsta Jazz Fusion
Br. diskova 1
Etiketa Dallas Records
Žanr Jazz
Price 0.00 HRK
Beauty Of Your Soul
Bruno Mičetić & Guests
Songs 0 Comments 0
4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 Dodano 06 Prosinac 2018
Released 2018
Format Albumi
Vrsta Blues / Jazz
Br. diskova 1
Etiketa Dallas Records
Žanr Jazz
Price 0.00 HRK
Capturing the Moment
Bruno Mičetić Quintet
Songs 5 Comments 0
4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 Dodano 17 Lipanj 2019
Released 2019
Format Albumi
Vrsta Jazz
Br. diskova 1
Etiketa Dallas Records
Žanr Jazz
Price 0.00 HRK

Hits 1700

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42