Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Beauty Of Your Soul

Bookmark

Data

Released Studeni 2018
Format Albumi
Vrsta Blues / Jazz
Dodano Četvrtak, 06 Prosinac 2018
Žanr Jazz
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2018
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Tags Dallas Records Bruno Mičetić Trio

Review

Rijeka je oduvijek imala izvrsnu jazz scenu, a Bruno Mičetić tu je slagalicu učinio još potpunijom. Ovaj je glazbenik okupio sve same odlične svirače: Vojkana Jocića na saksofonu, Gojka Tomljanovića na klaviru i synthu, Joea Kaplowitza na orguljama, Gorana Rukavinu na kontrabasu i Marka Lazarića na bubnjevima.

Album Mičetićevih vlastitih skladbi iz 2016. doživio je live izvođenje u Lisinskom u proširenom sastavu već sljedeće godine da bi tek ove godine bio i objavljen. Najjednostavnije stvari ipak je najteže napisati jer je vrlo lako skrenuti u banalnost. To se nije dogodilo Mičetiću. On zna slušati sastav, svirati za grupu i poticati druge da sviraju bolje.

Moram izdvojiti vrhunsku izvedbu skladbe ''Beauty of Your Soul'', jazz baladu u kojoj su se posebno istaknuli Jocić i Tomljanović, čije sviranje donosi puno glazbene vrijednosti i puno osjećaja. Iako je Mičetićeva glazba harmonijski profinjena, ona je lako razumljiva i iskrena. Njegov istančan osjećaj za jazz dopušta improvizaciju, ali i drži ego pod paskom, stoga pazi na kompletan zvuk sastava iako uvijek možete osjećati njegovu nazočnost. U skladbi ''Stella by Starlight'' gostovao je njegov mentor Primož Grašič, izrazito bitan čovjek u karijeri koji mu je približio jazz.

Ovo je njegovo značajno izdanje jer, koliko god bio kreativac u studiju, u živoj svirci uvijek postoji veća mogućnost za izraziti se i komunicirati svojim idejama i osjećajima u prisutnosti publike.

Ivana Lulić

Hits 1144
Phantom's Whisper « Phantom's Whisper Bruno Mičetić Albumi Kronologija Capturing the Moment » Capturing the Moment

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42