Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Capturing the Moment

Bookmark

Data

Released Siječanj 2019
Format Albumi
Vrsta Jazz
Dodano Ponedjeljak, 17 Lipanj 2019
Žanr Jazz
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2019
Država Hrvatska
Etiketa Dallas Records
Tags Bruno Mičetić Quintet

Review

Bruno Mičetić ponovno je okupio svoje stare suradnike i ponudio osvježavajuće moderan ljetni jazz album ''Capturing the Moment''. Snimljen uživo u studiju Srđana Sekulovića, album zvuči slobodno i neopterećeno, ali to je daleko od besciljnih jam sessiona. Čini se da Mičetić usmjerava suštinu feel good jazza s otmjenim plesnim ritmom koji je vođen poprilično ukusnim gitarističkim dijelovima.

Mičetić je kao protagonist prirodno istaknut na albumu čijih se pet skladbi zaokružuje na punih 40 minuta, a kvintet, uz njega na gitari, čine Dado Marinković na bubnjevima, Goran Rukavina na basu, Vojkan Jocić na saksofonu i Joe Kaplowitz na klaviru. Riječkog gitarista više zanimaju razni elementi poput zvukovnog oblikovanja od, primjerice stila ili žanra (''Magic of Red Land''), jer Mičetićeva virtuoznost dolazi od njegove glazbene različitosti. Neosporno je da ova skupina ima uho za prostrani i ekspanzivni groove.

Pojačavajući glazbenu vitalnost, na snimanju je zabilježen materijal opipljive živahnosti i spontanosti. Recimo, u skladbi ''Joyful'' kvintet uranja u jazz improvizacije i skladbu uspijeva izgraditi do intenzivne razine iako nigdje ne eksplodira. ''Swing Intruder'' donosi razigran back-and-off između klavira i saksofona gdje se čuje svaki element u tom bogatom zajedničkom dijalogu. Drugdje, mekša i downtempo skladba ''For Your Tears'' djeluje posve eterično, a konačni zvuk odzvanja i posve ispunjava prostor. Ovdje posebno vrijedi pravilo manje je više jer je ovo skladba koja se izdiže od ostalih na albumu.

Svako je djelo rezultat istraživanja i razvoja ideje, a Mičetić to čini suprotstavljanjem svog instrumenta i ostalih u kvintetu, zadržavajući se ponekad na malim detaljima najvažnijih argumenata kompozicije ili improvizacije. Ne treba praviti usporedbe s njegovim prethodnim jazz albumima jer svaki od njih ima svoju vibru i atmosferu. Ispunjen energijom i spontanošću, ''Capturing the Moment'' jedan je od onih albuma zbog kojih se zapitaš kako su glazbenici uspjeli uloviti tako karakterističan zvuk.

Ivana Lulić

Hits 720
Beauty Of Your Soul « Beauty Of Your Soul Bruno Mičetić Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma