Recenzije

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Cockschmerzen


Bookmark

Data

Released Siječanj 2021
Format Albumi
Vrsta Alternative rock / Noise rock
Dodano Četvrtak, 04 Veljača 2021
Žanr Rock
Length 14:01
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2020
Država Europa
Etiketa HauRuck! / Crass Lips Records
Edition details objavljeno: 14.1.2021.; miks: Marko Galetić, mastering: Alen Ćurić; snimano: 2019. - Filip Sertić u studiu Depth i Petar Glova u Gradskoj glazbi Našice
Tags Nokti Crass Lips Records HauRuck! Marko Galetić Alen Ćurić

Review

Dana 14. siječnja, putem austrijskog i američkog izdavača HauRuck! i Crass Lips Records, objavljen je prvi album zagrebačkog noise-rock sastava Nokti.

Album prvijenac "Cockschmerzen" donosi 10 pjesama, žestokog noise-rocka, te će oni upućeni u žanr vrlo lako primijetiti utjecaje "Sonic Youtha" te pogotovo "The Jesus Lizarda". S albuma su do sada objavljeni 5 spotova (Gestatten Sie, Delta Kvadrant, Igrice, Picina Voda, Zlatna Beba), i svaki na svoj poseban način vizualno kao dodatni instrument prati odsvirano.

Pri klikom na play i uvodnu pjesmu "Pijan od krvi", nećete imati previše vremena da se naviknete na zvuk koji nam Nokti donose. Bučne gitare kao odlika noise-rocka udaraju odmah i direktno, bez ikakvog uvoda u ono što nas očekuje. Nakon što smo uši pripremili na bučno provedeno vrijeme, druga pjesma "Delta Kvadrant" ipak smiruje situaciju, te pomalo Nine Inch Nailovskim beatovima i basom stvara tjeskobnu atmosferu što popraćuje tekstom "Prazan svijet. Kraj".

Nakon toga, "Zlatna Beba" nas definitivno podsjeća na zlatna vremena The Jesus Lizzarda, gdje ponovno dominiraju gitare koje možda i nepotrebno zagušuju poeziju u tekstu, dok nas "Igrice" ponovno uljuljavaju u beatom nabijenu tjeskobnu atmosferu, koja služi kao priprema za "Gestatten Sie", kojom neodoljivo podsjećaju na The Mechinist.

Posljednja pjesma koja zatvara album je "Picina Voda", s nešto preko 4 minute uvjerljivo najduža pjesma na albumu, koja kombinira stil beatova i basa te gromoglasnih gitara u jedno.

Cjelina koju su nam Nokti ovdje predstavili definitivno je materijal s jako puno potencijala na ne samo našoj već i na široj sceni, međutim, ne mogu se oteti dojmu da je svakoj pjesmi pristupano po istom receptu, na čemu će bend vjerojatno u budućnosti poraditi.

Dražen Plukavec

Hits 577

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma