Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2006
Format Albumi
Vrsta Država
Dodano Petak, 01 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 39:08
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2006
Država SAD
Etiketa Lost Highway / Aquarius Records
Edition details Producent: Fred Foster.
Tags

Review

Zadnje studijsko ostvarenje čovjeka sa pletenicama, najveće živuće country legende, jednog jedinog Williea Nelsona, You Don't Know Me: The Songs of Cindy Walker osjećajna je posveta jednoj od najznačajnijih autorica tekstova u povijesti country glazbe i članice Country Music Hall of Famea Cindy Walker.

Sam album nastao je pukim slučajem kada je jednom prigodom Cindy Walker kontaktirala producenta Freda Fostera sa molbom da odnese Nelsonu njezinu najnoviju skladbu kako bi ju on preslušao i dao svoje mišljenje. Nelson je bio oduševljen skladbom i još je dodao kako već dulje vrijeme planira snimiti album koji će u potpunosti biti zastupljen pjesmama Cindy Walker. Ubrzo nakon što je sve bilo dogovoreno uslijedilo je veliko pretraživanje najvećeg country kataloga današnjice kako bi se pronašle idealne pjesme koje će združene Willijevim glasom i glazbom sačinjavati savršeni spoj.

Konačan rezultat je zbirka od trinaest predivnih skladbi koje će zainteresirati svakog, a ne samo prave ljubitelje country izričaja. Slušajući ovaj materijal vrlo jednostavno možete zaključiti kako You Don"t Know Me nije samo još jedan u nizu projekata ovog sedamdeset dvogodišnjeg kauboja. Iskrenost, trud, ljubav, osjećaji i predanosti samo su neke od karakteristika koje rese ovaj album, a koje se slušanjem vrlo jasno izlaze na vidjelo.

Album otvara pučka Bubbles in My Beer idealna za kojekakve veselice, nakon nje slijedi srcedrapateljna Not That I Care. Nelson tada nastavlja u revijalnom tonu jedreći sigurno kroz ljubavne pjesme poput Take Me in Your Arms and Hold Me ili predivne You Don't Know Me koju je izvorno izveo Ray Charles. Osobno su mi još od balada vrlo drage I Don't Care, Dusty Skies te posljednja I Was Just Walkin  Out The Door. Kako ne bi ispalo da je ovaj album preferira samo balade spomenut ću nekoliko vratolomnijih naslova.. kad je country u pitanju onda se uistinu radi o vratolomnim poskočicama koje odmah tjeraju na tapkanje nogom ili klimanje glavom.. Dakle, od takvih valja spomenuti Sugar Moon, Don't Be Ashamed Of Your Age ili pak Miss Molly.

Za sebe ću reći da nisam osobiti ljubitelj ili poznavatelj ovakve glazbene vrste, no ovaj me album natjerao da se zapitam koliko sam toga ustvari propustio i kako to nadoknaditi pored svega što se danas nudi.

Ako do sada niste bili upoznati sa radom Walkerove ovaj album će u vama pobuditi znatiželju da posegnete dublje u njezin rad i da ga još jače istražite.

 

Dragutin Andrić

Hits 1180
Willie Nelson Albumi Kronologija Willie And The Wheel » Willie And The Wheel

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42