Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2007
Format Albumi
Vrsta Hard rock / Detroit Rock
Dodano Četvrtak, 28 Travanj 2016
Žanr Rock
Length 40:04
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2007
Država Europa
Etiketa Virgin / Dallas Records
Catalog Number 7243 8 64648 2 8
Edition details objavljeno: 6.3.2007.; produkcija: Steve Albini; snimano: 7. - 30. 10. 2006. - Electrical Audio Studios, Chicago
Tags Virgin Steve Albini The Stooges

Review

Diskografska kuća Virgin 7. ožujka objavila je album "The Weirdness" The Stoogesa. Da, to je band u kojem djeluje Iggy Pop. Distribuciju albuma "The Weirdness" kod nas preuzela je izdavačka kuća Dallas Records.

The Stooges su osnovani 1967. godine na temeljima koje su postavili the Velvet Underground, spika i filozofija (sex, drugs, and rock & roll) kod njih značila je upravo to. Iz prvotne faze njihovih albuma The Stooges Elektra/1969, Fun House Elektra/1970, Raw Power Columbia/Legacy/1973, duuuugoooo ništa, pa onda je došao live album Telluric Chaos [live] Skydog/2005 a nakon toga uslijedili su primjeran album The Stooges [Deluxe Edition] Elektra/Rhino/2005 te nažalost, razočaravajući The Weirdness Virgin/2007.

Što se pak tiče diskografije Iggy Popa, tu se nema bogzna što kazati, stvari stoje ovako: album "Lust For Life" čista petica (jer je David Bowie tu pokazao koliko vrijedi), "The Idiot" vrlo dobar, "Brick By Brick" i "American Ceasar" dobar, a ostalo neću spominjati. Bez obzira na sve, Iggy Pop prvotno, a tek potom band The Stooges, imali su i imaju veliku potporu publike, a glazbena kritika ih je štedjela. Bilo kako bilo, i Iggy Pop i the Stooges ujedinili su snage i krenuli u "neku dugo vremena prizivanu povratničku misiju’’, no album The Weirdness pokazao je da je stvar već na početku propala, daleko je to od njihovih gore navedenih ostvarenja. Zašto?

Dečki (braća Asheton Ron – gitara i Scott na bubnjevima potječu iz stare postave Stoogesa) te basist Mike Watt koji je zamijenio umrlog Davea Alexandera nisu se baš proslavili. Zašto? Pa, nekako taj njihov spoj daje samo veliku količinu buke, koja je nažalost jako daleko od njihove prvotne zvučne slike kada su zvučali divlje, nadahnuto, kada su imali ideju i bili bučni, ili bolje da napišem... zvučali su bučno, ali konstruktivno.

PREPORUKA:
Album The Weirdness nije ispunio moja unaprijed pripremljena očekivanja, možda baš zato se cijela moja percepcija albuma srušila poput kule od karata. Iggy Pop, bez obzira što je ikona rock scene, nije bio na visini zadatka. Možda je upravo to najbitniji čimbenik koji je prouzročio ovakav album. Njegova karizma ‘’divljeg dečka’’ ovaj put nije bila dovoljna. Usto, imam osjećaj da je pomanjkanje osnovne ideje – vodilje prouzročilo samo ovako veliku količinu kaotične grmljavine. Ono što je jedino ostalo su sljedeće kompozicije : My Idea of Fun, Free & Freaky, She Took My Money i I"m Fried. No, na kraju, uvijek Vam ostaje mogućnost da sami provjerite o čemu se radi, pa ako Vam se svidi, to je Vaš izbor. Osobno, ipak više volim ranije radove.

Mladen Lončar - Mike

Hits 1453
The Stooges Albumi Kronologija Ready to Die » Ready to Die

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici