Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Joy Of The Return


Bookmark

Data

Released Ožujak 2020
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock
Dodano Subota, 21 Ožujak 2020
Žanr Pop-Rock
Length 35:45
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2020
Država UK
Etiketa Modern Sky
Catalog Number M 215UKCD
Edition details objavljeno: 20.3.2020.; producent: Phil Bulleyment
Tags The Slow Readers Club Phil Bulleyment Modern Sky

Review

The Slow Readers Club dio su britanskog indie vala nastali nakon raspada benda Omerta koji su unatoč popriličnom medijskom prostoru u Ujedinjenom Kraljevstvu i nekoliko uspješnih singlova prekinuli s djelovanjem 2007. godine nakon četiri godine rada. Ovu mančestersku četvorku osnovali su kolege iz Omerte Aaron Starkie (vokal) i James Ryan (bass) kojima su se u konačnici pridružili Aaronov brat Kurtis na gitari te David Whitworth na bubnjevima. Na scenu su se vratili 2011. izdavanjem prvijenca koji dijeli naziv sa samim bendom. Na njemu su se našle ponovo snimljene pjesme iz doba Omerte, ali i novi materijal poput „Sirens“, „Block Out The Sun“ i „Feet On Fire“. Uzlaznu putanju karijere nastavljaju sljedećim albumom „Cavalcade“ 2015. te u to doba već počinju puniti glazbene dvorane u Manchesteru. U doba stvaranja materijala za svoj treći album nastupaju i na koncertu u čast velikom Davidu Bowieju, u sklopu kojeg obrađuju njegovu uspješnicu „Life On Mars?“ pokazujući pritom svoju glazbenu svestranost. Spomenuti treći album naziva „Build a Tower“ izašao je u svibnju 2018. godine te je dečkima donio visoko osamnaesto mjesto na britanskoj glazbenoj top-ljestvici.

Pred nama je četvrti po redu studijski uradak benda simboličnog naziva „The Joy Of The Return“ i zaista možemo reći da smo sretni što su se momci vratili stvaranju novog materijala. Album otvara prvi singl „All I Hear“ radiofoničnog i zaraznog instrumentala s izvrsnim tekstom o bespomoćnosti pojedinca pred nametnutim načinom života. „Something Missing“ podsjeća na ranija djela benda, a sljedeća „Problem Child“ glazbeno i riječima dočarava sjetan i pomalo mračan ugođaj prolaznosti vremena i emocija. Drugi po redu singl „Jericho“ kontrira svojoj prethodnici vedrijim tonovima i živahnijim tempom. „No Surprise“ jedna je u nizu pjesama Slow Readersa u kojoj ritam sekcija pokazuje svoje kvalitete. „Paris“ svojim mnoštvom tonova i pratećim vokalima na falsetto Aarona Starkieja na refrenu daje albumu pop notu. „All The Idols“ karakterizira krešendo koji prekida stanka i ponovno smirivanje strasti pri kraju kompozicije, dok „Every Word“ podsjeća na pojedine stvari s prethodnog albuma. „Zero Hour“ vrlo je dobro aranžirana pjesma u kojoj svaki instrument kroz strofe govori svoju priču dok na refrenu zauzimaju svoju ulogu. U finalnoj „The Wait“ Aaron Starkie dolazi do izražaja svojim vokalnim rasponom, a njegov brat Kurt dionicama na gitari podiže pjesmu te razjašnjava njenu strukturu.

The Slow Readers Club ni ovim albumom nisu podbacili te nastavljaju visoko postavljati ljestvicu očekivanja obožavatelja. Ovaj album, kao i većinu njihovog opusa, karakteriziraju raznoliki utjecaji poput The Stone Roses, Editorsa, Joy Divisiona, Arcade Fire, ranijih Killersa i sličnih. Dečki se konstantno pokazuju kao izvrsni glazbenici, a Aaron Starkie kao odličan tekstopisac koji je u tom području za svoje najveće uzore naveo Morrisseya i Johna Lennona. Pred Slow Readersima se zasigurno nalazi bogata i ispunjena karijera. Svojim najavljenim drugim dolaskom u zagrebačku Tvornicu kulture, odgođenim zbog trenutne situacije, ljubitelji indie glazbe uskoro će moći poslušati ovaj bend uživo, a prije toga, u srijedu 25. ožujka od 20h po našem vremenu, na svojem Facebook profilu simpatično organiziraju karantenski nastup kako bi obožavateljima koji su privremeno uskraćeni za njihovu živu svirku pružili dio tog doživljaja.

Juraj Dukić Hrvoić

Hits 380

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42