Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Love You to Death


Bookmark

Data

Released Lipanj 2016
Format Albumi
Vrsta Pop / Synthpop
Dodano Utorak, 05 Srpanj 2016
Žanr Pop
Length 31:27
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2016
Država Europa
Etiketa Vapor / Warner Bros. Records ‎
Catalog Number 3962-49215-3
Edition details objavljeno: 3.6.2016.; producent: Greg Kurstin; snimano:
Tags Warner Bros Greg Kurstin Warner Bros. Warner Music Tegan and Sara Vapor

Review

Kanadske blizanke Tegan Rain i Sara Keirsten Quin, poznatije kao Tegan And Sara su svojim sedmim studijskim albumom, „Heartthrob“ iz 2013., predstavile ogroman zaokret u njihovoj glazbi, zamijenivši indie folk zvuk koji su gradile ranije u svojoj karijeri zaraznim synth popom na tragu 80ih. Rizik se u potpunosti isplatio te je „Heartthrob“ njihov komercijalno daleko najuspješniji album dosad. U međuvremenu, duo je svoju popularnost iskoristio kako bi snimio naslovnu pjesmu za „The LEGO Movie“, hit singl „Everything Is Awesome“, na kojoj su surađivali s The Lonely Islandom.

Nakon tri godine pauze, predstavile su novi album, „Love You To Death“, koji glazbeno ne odstupa previše od zvuka koji im je donio uspjeh na „Heartthrob“. Kao i prethodni album, „Love You To Death“ producira Greg Kurstin, poznat po suradnji s pop megazvijezdama poput Lily Allen, P!nk i Ellie Goulding. S produkcijske strane, album je više-manje savršen, ni u jednom trenutku se ne trudi biti ništa više od klasičnog pop albuma, sastoji se od 10 pjesama te traje tek malo iznad 30 minuta.

Kratko trajanje u pravilu znači da je riječ o bolje fokusiranom albumu, ali čak i za tako kratak album ovdje imam osjećaj da se u njemu nalazi relativno puno pjesama koje su tu tek kako bi popunile broj. S jedne strane imamo zarazne potencijalne hitove poput najavnog singla „Boyfriend“ ili laganih „Faint Of Heart“ i „White Knuckles“, a s druge strane potpuno zaboravne pjesme poput „BWU“, ili završne „Hang On To The Night“ koje ničime ne doprinose albumu.

Kad već pred kraj albuma pomislimo kako su Sara i Tegan ispucale sve nove ideje, jako ugodno iznenađenje predstavlja „U-Turn“, jedna od najboljih pjesama na albumu, koja zvuči kao da je napisana sredinom 80ih, ne 30ak godina kasnije, sa svojim zaraznim klavijaturama i refrenom koji je možda i najdulje ostao „u uhu“ nakon svakog preslušavanja.

„Love You To Death“ ima svojih vrlo dobrih trenutaka, niz pjesama zvuči spremno da puni plesne podije ovog ljeta, a neke od pjesama imaju i zanimljivo značenje iza njih, poput prijespomenute „Boyfriend“ u kojoj Sara nagovara djevojku da javno objavi njihovu vezu. Glavni problem albuma predstavlja velika količina praznog hoda, kao da u tri godine od prethodnog albuma nisu smislili dovoljno kvalitetnog materijala te su bili prisiljeni popuniti rupe osjetno slabijim pjesama, što nije prihvatljivo ukoliko je album ovako kratak.

Janko Sladović

Hits 1696
Heartthrob « Heartthrob Tegan and Sara Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42