Albumi

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
I See You


Bookmark

Data

Released Siječanj 2017
Format Albumi
Vrsta / Indie pop / Alternative/Indie Rock / Indie Electronic
Dodano Četvrtak, 02 Ožujak 2017
Žanr Pop-Rock
Length 39:15
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2017
Država Europa
Etiketa Young Turks
Catalog Number YTCD161
Edition details objavljeno: 13.1.2017.; produkcija: Jamie Smith i Rodaidh McDonald; snimano: ožujak 2014. - kolovoz 2016.
Tags Rodaidh McDonald The XX Young Turks Jamie Smith

Review

U siječnju ove godine izašao je novi, treći studijski album indie pop benda The XX naziva I See You. Za njega su članovi benda sami rekli kako će biti definiranog zvuka i imati otvoreni koncept. Nastao je nakon što je član benda, Jamie Smith (Jamie XX) izdao svoj solo album i ta je činjenica utjecala na formiranje novog albuma benda.

Ono što se dogodilo na albumu I See You je stapanje utjecaja solo glazbenog izleta Smitha sa dotadašnjim zvukom benda The XX, a  ipak su i dalje zadržali svoj zvuk. Teško je to objasniti, album zvuči baš kao nešto što samo oni mogu snimiti ali opet potpuno drugačije i to je njegova najznačajnija karakteristika. Uvodna pjesma Dangerous ujedno je i najveselija na albumu, donosi nam dašak electro-popa, pa čak i nekih disco elemenata iako je tekst tipičan za ovaj bend koji najviše voli opjevavati nesretne ljubavi, komplekse, vlastite muke i dvojbe. Posebno su zanimljive trube u pozadini koje su ju dodatno razigrale. Say Something na početku odiše disco zvukom, kao da ste upalili Bee-Gees, a onda su u kombinaciju ubacili njima specifičan zvuk gitare i dobili još jednu pjesmu punu nade, a prelijeva se u Lips koja je , iako je spora i teška, klupska pjesma, jakog basa i zaraznog ritma. Violent Noise kao da je nastavak prethodne pjesme i to je ono što se na ovom albumu primjećuje, on je cjelina, on je koncept.

On Hold je nešto poput miksa EDM-a i indie popa i zvuči doista zanimljivo i drugačije sa zvukom sintesajzera, gitare, elektronske matrice i pratećih vokala ali i dalje predstavlja njihov stari zvuk, nešto što smo već čuli. Poznatog stila, jednostavne i „siromašne“ su Brave For You i Performance gdje možete čuti samo vokal koji dočarava patnju, slomljen duh i bol uz pokoji zvuk gitare negdje tamo daleko. Poput prve pjesme na albumu, pretposljednja je živahna, vesela i ljetna pjesma koja najviše ulazi u uho od svih na ovom izdanju, a album su zatvorili sanjivom pjesmom Test Me u kojoj doslovno čujete bol u vidu visoko-frekventnog zvuka uz udaraljke pa zatim razne sampleove i klavir. Time su zaokružili cjelinu i kao da su sve rečeno prethodnim pjesmama pomiješali u jednu zajedničku, nabijenu svim osjećajima.

Karla Dobranić

Hits 1268
Coexist « Coexist The XX Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42