Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Andrija01

Andrija je bend koji je počeo sa radom 2002. godine. Dolaze iz Livna, a ovaj vikend sviraju na Zagreb Beer Festu. Iza njih su četiri albuma, ciklusa hitova, kako sami kažu. Ususret nastupu popričali smo s pjevačem Dankom.

Kakav se rock sluša u Livnu ovih dana?

Danko: Na žalost, u Livnu se slabo sluša rokenrol. Ipak tu i tamo zasvira Samsara Blues Experiment, Satan panonski, Oxbow, PJ Harvey...

U zastarjeloj biografiji stoji da za vas gotovo nitko nije čuo u Sarajevu te da tamo niste nikada svirali. Jesu li se u međuvremenu stvari promijenile?
Danko: U Sarajevu smo do sada svirali pet puta, u tri različita kluba. Super iskustvo!

Gdje još uvijek niste nastupili, a velika vam je želja?
Danko: Voljeli bismo svirati u Rijeci i Beogradu, jer do sada nismo i svakako u Zagrebu malo češće. Također bismo voljeli svirati na festivalu Super Uho, mislim da bismo se super uklopili.

Vaši se ciklusi hitova ne snimaju u humanim uvjetima. Gdje ste dosad dobili najhumaniji tretman?
Danko: Najhumaniji uvjeti su upravo sada, dok snimamo, odnosno produciramo novi album.

S kojim vam je regionalnim bendom bio najveći gušt svirati. Zašto?
Danko: S Damirom Avdićem, on je upravo ono što nam treba na ovim prostorima. Rokenrol mora biti ekscentričan i opasan i bez dlake na jeziku. Svakako bih izdvojio i bendove Radost, M.O.R.T., Repetitor, to su prijatelji.
Također bismo voljeli svirati s bendom Trobecove krušne peći i Disciplin A Kitchme.

Inspiriraju vas svakodnevne ljudske priče. Koju biste priču, odnosno temu koju ste u pjesmama obradili izdvojili kao najbizarniju?
Danko: Dosta je bizarnih priča oko nas, no ne mogu izdvojiti samo jednu...ali, evo stih, "ostale su samo zastave, ljudi su usli u zastare".

Što publika može očekivati od vašeg nastupa na Zagreb Beer Festu?
Danko: Publika na našem nastupu moze očekivati noise, stoner, punk, cabare, čistu energiju, nepredvidivost, emocije, znoj i čudjenje.

https://www.facebook.com/AndrijaBendLivno/ 
https://www.youtube.com/channel/UCVf70qvUIjHjYt6ncEghuCw 

ZBF novo