Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nakon punih 5 godina studijske šutnje jedan od mojih "special slide guitarists" izuzetni i vanserijski glazbenik Rick Vito objavio je 22. ožujka za izdavačku kuću Blue Heart Records svoj album "Cadillac Man"! Steve Miller je istog mišljenja te bez zadrške izjavljuje: "My favorite Blues guitarist and vocalist… the real deal." Da, svakako jedan od najboljih, ali još nedovoljno cijenjenih tradicionalnih blues gitarista Rick Vito vraća se s novim albumom "Cadillac Man" u samo središte zbivanja na svjetskoj blues sceni. O njegovoj vrijednosti i kvaliteti uopće ne treba dvojiti jer biti "tajno oružje" Alberta Collinsa, Boba Segera, Bonnie Raitt, Johna Mayalla, Johna Prinea i Micka Fleetwooda doista ne može biti svatko.

Rick Vito je doista glazbenik kojeg iznimno cijenim i poštujem i kojem se svako malo vraćam preslušavajući njegove dosadašnje radove. Ova pauza od 2019. barem je za mene bila preduga i jedva sam dočekao da vam što prije mogu prezentirati ovaj njegov novi studijski uradak. Naravno, kao i puno puta do sada ovako brzo i samo pet dana nakon službenog izlaska albuma Blues Corner glazbenog portala SoundGuardian.com ima tu privilegiju biti među prvima na ovim prostorima koji vam donosi informacije vezane uz ovo izdanje. I da, to možemo zahvaliti samo uvijek nama sklonoj Betsie Brown čija promotivna kuća Blind Raccoon vodi računa da to uvijek bude baš tako.

Rick Vito je za ovu prigodu okupio odličnu ekipu. Rick sam svira uz svoje gitare, električni bas i udaraljke, a tu su još: Jim Hok na saksofonu, na bubnjevima se izmjenjuju Lynn Williams, Rick Reed i Charles "Mojo" Johnson, Kevin McKendree je na Hammondu B3 dok Steve Mariner na usnjaku svira u "Little Sheba", a Charlie Harrison svira bas u pjesmi "Sliding Into Blue". Ma sjajno, ova ekipa teško da može fulati i da, priča ima izuzetno snažne konotacije. Bez imalo rezerve čuje se kako svi doslovno uživaju u onome što rade.

Ovo izdanje pokazuje njegovu opsjednutost slide tehnikama. Pred nama je 12 stvari od kojih su čak deset njegovo autorsko djelo, a to pokazuje kako ova priča itekako drži vodu i to osobito u "You Can't Stop A Guitar (From Playing The Blues)" i "Sliding Into Blue". Zapravo ne treba isticati pojedine pjesme, treba se voditi kompletnim albumom i samo se prepustiti, a budite sigurni da će glazba učiniti svoje, kao što to, uostalom, i uvijek čini!

Doslovno od prve milisekunde Rick i njegov prateći bend otprašili su 12 skladbi, kako to volim kazati, u jednom dahu i to je na kraju ispalo izuzetno efektno, to zvuči k'o prava, istinska bomba. Svih 12 pjesama zorno nam dočarava kako je Rick Vito svestran glazbenik. On zaista ne bira, već različite glazbene stilove s jednakom strastvenošću i entuzijazmom svira i prezentira: r&b, r 'n'r, rockabilly, swing, rock i blues. Ono što me posebno oduševilo je upravo ta stilska raznolikost koja je zaista toliko pristupačna i slušljiva.

Rick Vito svojim izražajnom glazbom, koja je proizvod brojnih utjecaja kako r'n'r velikana, tako i majstora bluesa, doslovno oduševljava sve, i kritiku i brojnu publiku.

Svi ti utjecaji su se vidno odrazili na glazbu Ricka, a njegov gitaristički stil je odlična mješavina gore spomenutih utjecaja. Na kraju sve to daje njegov originalni i nepatvoreni stil, a to zaista zaslužuje dužno poštovanje i respekt.

Ova promocija i prezentacija samo je još jedna ekskluzivna promocija glazbenika čiji solo radovi, moram priznati, nisu baš bili previše zastupljeni na ovim našim prostorima. Drago mi je da sam među prvima koji je promijenio taj trend! Rick Vito i njegova glazba to definitivno zaslužuju! Shodno tome evo njegove izabrane diskografije: briljantni rezultati su vidljivi na njegovim solo albumima od kojih svakako valja spomenuti: "King of Hearts" (Modern,1992.), "Pink & Black" ( Wild Cat, 1998.), "Lucky Devils" (Hypertension, 2000.), "Crazy Cool" (Hyperion,2001.),"Band Box Boogie" (Hypertension,2003.), "Rattlesnake Shake" (Hypertension,2006.); “Complete Slide Guitar,” (DVD 2007), "Talk That Talk" (Hypertension,2009.); “Lucky In Love,” (2009);"Mojo On My Side,” (2016).

Pored toga tu ću staviti i album "Blue Again" izvrsnih The Mick Fleetwood Blues Band feat. Rick Vito (ovo izdanje objavile su zajednički Tallman Records i Hypertension Music o.a.) te "Soulshaker" (2019).

Preporuka

Tek kada poslušamo kompletni album dobivamo uvid kako je sve to izuzetno dobro posloženo i kako to kompaktno i sadržajno zvuči. Slušateljstvo i poklonici bluesa bezuvjetno će izvrsno reagirati i na kompletni album "Cadillac Man", ali i na pojedine skladbe koje su glazbenici izveli i snimili svojom nadahnutom svirkom i kompletnim blues ozračjem ili, kako to mi volimo kazati, "štimungom".

Ako već niste obavezno potražite album "Cadillac Man" Ricka Vita!

Više potražite na:
WEBLINKS OS:
www.rickvito.com
Full bio @ www.rickvito.com/take-action
FB: www.facebook.com/rickvitoguitar
IG: www.instagram.com/rickvitoguitar
VIDEO Channel: www.youtube.com/@rickvitoguitar
Cadillac Man: https://youtu.be/exDvpjgljGo
Amazon: www.amazon.com/Cadillac-Man-Rick-Vito/dp/B0CRVTJ4WC
iTunes: https://music.apple.com/us/artist/rick-vito/48910028 (artist)
Bandcamp: https://rickvito.bandcamp.com/
Spotify: https://spoti.fi/3vVzxwg (artist)
https://blindraccoon.com/clients/rick-vito/

Popis pjesama:

1. Love Crazy Baby 4:20
2. It's Two A.M. 4:32
3. Cadillac Man 3:26
4. Little Sheba 4:18
5. Bo In Paradise 2:50
6. Gone Like A Cool Breeze 3:01
7. Crying At Midnight 3:56
8. Barbeque'n Baby 3:56
9. Just Another Day 3:17
10. River's Calling 4:24
11. You Can't Stop A Guitar (From Playing The Blues) 3:57
12. Sliding Into Blue 3:46

(Blue Heart Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar-Mike



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala