Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dana 28. kolovoza Walter Trout je objavio novi studijski album "Ordinary Madness" za Provogue Records/Mascot Label Group.

Walter Trout se vodio svojim skladateljskim uzorima Neilom Youngom i Bobom Dylanom i u tom snažnom interakcijskom impulsu nastale su ove pjesme. Nije nikakvo čudo da se glazbenici odlučuju i stvaraju baš ovakve albume, kada nisu u mogućnosti nastupati, kada su blokirani u brojnim aktivnostima i jednostavno se prepuštaju onome što najbolje znaju a to je skladanje i snimanje albuma. Na svojim novim djelima umjetnici iznose svoje strahove, nade i želje da ovo ludilo što prije prestane. Pitanje je zapravo što nas još čeka...

Nakon pet desetljeća karijere, za Waltera doista nema nikakvih glazbenih nepoznanica, on jednostavno radi ono što osjeća i da, čini to zaista dobro! Tijekom posljednjih nekoliko desetljeća bio je izuzetno plodan glazbenik, redovito objavljujući studijske albume. Uz to stalno nastupa iako je još prije nekoliko godina bio vrlo ozbiljno bolestan. Nakon transplantacije jetre i oporavka Walter se ponovno vraća na "stage" i na svjetsku blues scenu i svojim izdanjima pokazuje da se neće samo tako odreći onog što mu život znači. A eto, sada sve stoji i pitanje je kada će se stvari normalizirati.

Sadržaj albuma iznenadio je mnoge koji poznaju ovog 69-ogodišnjeg glazbenika. Nakon punih pet desetljeća na blues sceni, bezbroj priznanja i nagrada, Walter se doista nema što ustručavati, već samo "furati" taj svoj film u najboljim izdanju i u tome ustrajati.

Walter Trout je u šezdesetima bio istinsko gitarističko otkriće stasalo u New Jerseyju; Johna Leeja Hookera pratio je u sedamdesetima, John Mayallovi Bluesbreakersi i Canned Heat njegove su sfere interesa u osamdesetima, dok u devedesetima kreće u solo karijeru. Cijelo to vrijeme na prvom mjestu je njegova instrumentalistička virtuoznost kojom je uvijek zadivio apsolutno sve, koji su na ovaj ili onaj način involvirani u ovaj glazbeni stil.

Danas je Walter izuzetno profiliran gitarist, koji u svakom trenutku zna što treba i što mu je činiti. A upravo je to i učinio ovim novim albumom, kojim vlada izuzetna gotovo apokaliptična atmosfera u kojoj Walter na svoj poznati način priča ovu novu glazbenu priču. Taj blues "mojo" i "feeling" u svakom trenutku iskri s albuma i jednostavno upravo oni nose cijelu priču!

Walter i dalje čvrsto stoji na svojim davno sazidanim temeljima, samo što je sada svirka, kako godine prolaze, značajno softiciranija i prožeta onim unutarnjim strujanjima, a s ciljem dobivanja na težini svake pojedine skladbe.

Ovaj nadahnuti album rezultat je jedne osobite blues furke u kojoj je Walter Trout jednostavno poželio zabilježiti i osnažiti ovaj globalni zdravstveni problem, kojem se još ne nazire kraj.

Walter Trout rođen je 6. ožujka 1951. u Ocean Cityju i zaista je puno vremena proveo u drugom planu svirajući gitaru uz zaista impozantna glazbena imena poput već spomenutih Johna Leeja Hookera, Big Mame Thornton, Canned Heat i Johna Mayalla, s čijim je Bluesbreakersima proveo punih pet godina. A onda je uz pomoć danskog koncertnog promotora krenuo na solo turneju i pokrenuo je tada i svoju solo karijeru. Od tada sve ide samo uzlaznom putanjom a to Walter može zahvaliti prvenstveno svojem jedinstvenom gitarističkom rukopisu.

Teško je naći nešto što bi mogli Walteru zamjeriti i stoga, jedino što mogu zaključiti jest da je ovo doista sjajan blues album! Zašto? Pa jer preslušavanje albuma stvara onaj poznati užitak, tu ugodu koja potom inervira apsolutno sve naše receptore i tijelom ovladava blues "feeling". A, zar to nije na kraju krajeva i jedan od glavnih ciljeva svakog albuma? Naravno, a s druge pak strane, samo rijetki i odabrani uspijevaju to postići; Walter Trout je zasigurno jedan od tih odabranih glazbenika.

PREPORUKA:
Walter Trout objavio je još jedan, po meni zaista poseban i nadasve zanimljiv blues album. A vi sami provjerite jesam li u pravu.

Više saznajte na:
www.waltertrout.com/
www.instagram.com/walter_trout/
twitter.com/waltertrout
www.provougerecords.com
www.mascotlabelgroup.com https://usa.mascotlabelgroup.com
smarturl.it/MLGspotify
twitter.com/ProvogueRecords
Naručite album: smarturl.it/walter-trout

Popis pjesama:

1. Ordinary Madness/6:45
2. Wanna Dance /4:29
3. My Foolish Pride/5:55
4. Heartland /6:31
5. All Out Of Tears/6:31
6. Final Curtain Call / 5:39
7. Heaven In Your Eyes/4:14
8. The Sun Is Going Down/ 5:24
9. Make It Right / 4:59
10. Up Above My Sky /4:39
11. OK Boomer 4:39

(Provogue Records / Mascot Label Group)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu