A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Keyboard Extravaganza


Bookmark

Data

Released Prosinac 2022
Format Albumi
Vrsta Piano Jazz
Dodano Srijeda, 11 Siječanj 2023
Žanr Jazz
Length 58:41
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2022
Država Europa
Etiketa Intek Music
Edition details objavljeno: 1.12.2022., producent: Joe Kaplowitz; snimano: rujan 2022. u Studiju 21
Tags Intek Music Joe Kaplowitz

Review

Ako je netko mogao okupiti ovakvu ekipu vrhunskih glazbenika, onda je to upravo Joe Kaplowitz. "The Keyboard Extravaganza" je njegov album autorskih skladbi koje izvode njegovi kolege, eminentni hrvatski klaviristi: Matija Dedić, Viktor Lipić, Zvjezdan Ružić, Toni Starešinić, Kristian Terzić, Zlatan Došlić i Hrvoje Galler te uvažavani bubnjar Janko Novoselić.

Pred ovim glazbenicima nema nikakvih prepreka i nedoumica, oni se vrlo lako nose sa svim glazbenim stilovima i usmjerenjima, priča ide odmah jako, jako daleko i potom se vraća, ostaje ovdje trajno da slušatelj mora tu priču doslovno apsorbirati. Ove glazbene varijacije prije svega slušatelj mora dobro poslušati, ali i sagledati s više strana ovaj album da bi dobio kompletnu glazbenu sliku.

Sam Joe o cijelom tom projektu vrlo detaljno pojašnjava i kaže: "Želio sam okupiti pijaniste čiji glazbeni rad cijenim, a mislim da to još nitko do sada nije učinio. Stvar je u tome da smo uglavnom prateći glazbenici pjevačima, ili sviramo sa orkestrom, bendom ili triom, vrlo rijetko pijanisti sviraju zajedno. Htio sam tim ljudima dati i mogućnost da pokažu svoj talent na način na koji možda to ne mogu u drugim projektima. Svi su se rado odazvali i zahvalan sam im na tome."

Rezultat svega je tu pred nama i preslušavajući album otvaraju se uvijek ona klasična pitanja: kako, zašto i kako baš na takav način. S druge pak strane, glazbeni znalci samo će se nasmijatii i bez puno pompe kreće se doista vrlo izuzetna glazbena ponuda u kojoj samo treba zapravo uživati i prepustiti se emocijama, jer riječ je o zaista osobitom albumu na kojem sudjeluje čak sedam pijanista. Za samo snimanje koristio je analogne konzole za miks iz 80-ih i snimao je na 4-kanalni tape recorder iz 1968. kakav su u to vrijeme koristili za snimanje primjerice Neil Young, Hendrix, Rolling Stones i mnogi drugi glazbenici. Za takav tehnološki "time machine", treba imati određeni broj utakmica u nogama, a Joe je definitivno tu na svom terenu. On je autor i aranžer svih pjesama, te ujedno i producent albuma, a izdavač je Intek Music.

Preporuka

Kao glazbenik Joe Kaplowitz je inspiraciju tražio i dobivao iz bluesa, gospela, klasičnog jazza a onda tu je proces fuzioniranja i pretvaranja finalnog proizvoda u nešto što se samo poželjeti može.

"The Keyboard Extravaganza" u sebi nosi snažnu poruku i osjećaj, a zapravo to tako i treba biti. Tek tada i u toj formi cijela ova priča poprima svoj smisao i nosi konačnu poruku: da, kroz gotovo sat vremena pred vama je glazba uz koju ćete definitivno uživati. Čemu tražiti više? To je to!

Mladen Loncar - Mike

Hits 1418

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala