Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na ovog vrlo upečatljivog glazbenika i njegov rad upozorio me moj danski kolega Kjell Andreassen (Radio Holstebro) i doista sam mu bio neizmjerno zahvalan zbog toga! I kako vrijeme prolazi, od 2016. do danas stalno pratim njegov rad i čini mi se da ćemo se još dugi niz godina družiti s njegovim doista snažnim blues rockom. Novi razlog za glazbeno druženje i uživanciju je njegov novi studijski album "Heavens To Betsy", kojeg upravo danas, 14.veljače, objavljuje njemačka izdavačka kuća Ruf Records.

Ovaj put album su snimili: Jeremiah Johnson (vokali, gitare), Frank Bauer (saksofon, back vokal), Tony Anthonis (bas gitara), Benet Schaeffer (bubnjevi), Rick Steff (klavijature), Tony Antonelli (udaraljke,back vokali) i Pete Matthews (back vokali) – moram priznati, sjajna, vrlo nadahnuta ekipa, koja je svojski odradila posao u studiju.

Ova ekipa u nešto manje od 42 minute donosi vam blues n' rock koji će vas itekako iznenaditi i raspoložiti. Sve pršti od intenzivnih blues vibracija, koje vas napadaju i u vama pobuđuju doista sjajne reakcije. "Heavens To Betsy" je, kako mnogi tvrde, najbolji u cijelom njegovom radu i karijeri. Za razliku od prije, sada se uvode i drugi instrumenti, kao saksofon i klavijature, pa sve, naravno, dobiva na punoći zvuka i kompletnijoj zvučnoj slici.

12 pjesama donosi nam istinsko brdo blues tonova, vibracija, koje su pomiješane s drugim glazbenim stilovima, ali sve to uopće ne pobija taj osnovni blues ugođaj, dapače! Na albumu snažna je vodilja upravo Johnsonova gitara, te opori vokal koji doista sjajno zvuči. Ma da, nema tu puno filozofije, ako se zna što želite. Svirka se samo razvija i nastavlja, album doista odlično zvuči. I ono što mi je posebno drago taj je upečatljivi blues štih koji vas nosi, neće vam dati niti malo predaha niti odmora, već samo tjera dalje i upućuje vas na to da kada dođete do kraja samo tražite tipku "ponovi" i idemo dalje.

PREPORUKA:
Namjerno neću izdvajati niti jednu pjesmu, jer album "Heavens To Betsy" Jeremiaha Johnsona jednostavno "morate" slušati od početka do kraja, a tada ćete samo duboko, duboko uzdahnuti i punim plućima primiti to što vam se nudi. Doista, toplo vam preporučujem da potražite ovaj izvrstan album i uživajte uz atraktivni blues n' rock Jeremiaha Johnsona.

A na kraju evo što sam Jeremiah kaže: "I want this record to be something you’ll want to crank up when you’re with your friends and celebrating life. I want people to throw this record in the stereo and get a kick in the ass…"

Više o svemu saznajte na:
www.jeremiahjohnsonband.com
https://www.facebook.com/JeremiahJohnsonBand/
https://music.apple.com › album › heavens-to-betsy
www.rufrecords.de
https://www.facebook.com/watch/?v=2435859313190880

Popis pjesama:

1. White Lightning (Jeremiah Johnson) /3:50
2. Tornado (Jeremiah Johnson) /3:35
3. Soul Crush (Jeremiah Johnson) /2:34
4. Ecstasy (Jeremiah Johnson) /4:23
5. Forever AndA Day (Jeremiah Johnson) /3:18
6. American Steel (Jeremiah Johnson) /3:15
7. Showdown (Jeremiah Johnson; Danny Liston) /3.46
8. Leo Stone (Jeremiah Johnson; Tony Anthonis) / 3:50
9. Castles In The Air (Jeremiah Johnson) /2:58
10. Long Way Home (Jeremiah Johnson) /4:09
11. Born Under A Bad Sign (Booker T. Jones; William Bell)/2:35
12. Preacher’s Daughter (Jeremiah Johnson) /3:15

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike