Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bryanBryan Adams je umjetnik s prebogatom karijerom i s puno hit pjesama koje je pjevušio cijeli svijet. Da ste bilo koja generacija, ljubitelj bilo kojeg glazbenog ili filmskog žanra, teško da ste mogli ostati gluhi i ne čuti „(Everything I Do) I Do It for You“, „Have You Ever Really Loved a Woman?“ ili „All for Love“. Te pjesme nisu obilježile samo glazbenu  i filmsku industriju, već i cijeli jedan vremenski period, a Bryana Adamsa obilježilo kao svevremenskog romantičara na svjetskoj razini. No, nije on samo romantičar, već umjetnik koji je napisao bezbroj dobrih pjesama te je to pokazao sinoć u zagrebačkoj Areni, izvevši ih čak trideset!

Prošlo je dugih sedamnaest godina od njegova nastupa u Zagrebu. Tada smo na bini Doma Sportova gledali tri rockera u bijelom koji su prašili rock i izvrsno zabavili publiku.
Ovaj put u Areni nas je dočekala znatno bogatija produkcija. Na velikom ekranu iza pozornice bila je slika identična plakatu koji najavljuje turneju – Bryanovo lice kojim se poigravaju ženske ruke. Dok se Arena popunjavala, ruke su se znale poigrati licem, lice je stvaralo grimase, a našla se tu i muha koja je zujanjem zasmetala, ali i dala za naslutiti da će se nešto početi događati na pozornici.
I krenulo je. Pet momaka je istrčalo na binu, uhvatilo se svojim instrumenata i zasviralo „Do What Ya Gotta Do“ ispred par tisuća gledatelja koji su se u trenu rasplesali. Sedamnaest godina je bio dug period za čekati ovako dobru svirku i atmosferu, a nisam bila jedina koja je to primijetila. Primjetio je to i sam Bryan Adams koji se nakon „Run to You“ obratio djevojci u publici rekavši da je bila mala curica kad je zadnji put bio ovdje a gle sad koliko je odrasla. Može se reći da je to bila zgodno osmišljena opaska, i da, baš je ta djevojka tada bila u publici, no, čovjek se poslije i ispričao fanovima što tako dugo nije nastupao u Zagrebu, dakle – pamti i što je najvažnije – stalo mu je. Koliko je samoj publici bilo stalo mogli smo se uvjeriti pri prvim taktovima pjesme „Heaven“. Bryan nije ni zinuo, a fanovi su pjevali. Fantastičan prizor, predivna atmosfera, odlična publika koja je iz tog mirnog, uspavljujućeg i romantičnog stanja bez problema eruptirala pri „Summer of '69“. Komunikacija s publikom bila je duhovita i simpatična, od toga da nije došla Tina Turner izvesti „It's Only Love“ ali zato imamo Keitha Scotta, pa do „idemo okinuti selfie“ a Bryan okrene kameru samo prema sebi. Najduhovitije je možda bilo kada je na hrvatskom probao reći „mrdaj guzom“. Što pjesmom, što šarmom i duhovitošću, Bryan Adams je sinoć osvojio Arenu i može se reći da se tribine nisu tresle samo na Maksimiru. Tresle su se i ove u Areni željne bisa. Bis smo i dobili, i to kakav! Malo Elvisa, malo Eddieja Cochrana i malo Adamsove stvari stare 30 godina i to nakon što on otprašio svoj bend u backstage i ostao sam s gitarom. Više od dva sata dobrog zvuka, više od očekivanog u svakom smislu. Sve što se moglo dobiti sinoć – dobili smo!
U publici sam primjetila dvogodišnju djevojčicu s mamom. Malu princezu u crvenoj suknjici i bijeloj majici kako se veselo njiše. Nadam se samo da mala curica neće biti punoljetna kada se Bryan Adams idući put vrati u Zagreb.   

Set lista:
Do What Ya Gotta Do
Can't Stop This Thing We Started
Don't Even Try
Run to You
Go Down Rockin'
Heaven
This Time
It's Only Love
Please Stay
Cloud #9
You Belong to Me
Summer of '69
Here I Am
When You're Gone
(Everything I Do) I Do It for You
Back to You
Somebody
Have You Ever Really Loved a Woman?
Please Forgive Me
The Only Thing That Looks Good on Me is You
Cuts Like a Knife
18 til I Die
I'm Ready
Brand New Day
Ultimate Love
Bis:
C'mon Everybody (Eddie Cochran cover)
All Shook Up (Elvis Presley cover)         
Straight From The Heart
Heat of the Night      
All for Love



Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala