A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Warren Haynes Presents The Benefit Concert, Vol. 20

Bookmark

Data

Released Prosinac 2023
Format Albumi
Vrsta / Blues rock / Folk-rock / Country-Rock
Dodano Srijeda, 10 Siječanj 2024
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 3
Edition date Prosinac 2023
Država Europa
Etiketa Evil Teen Records / Provogue Records / Mascot Label Group
Catalog Number PRD77105
Edition details objavljeno: 8.12.2023.; izvršna producentica: Stefani Scamardo; producent: Warren Haynes; snimano: 4. i 5. prosinca 2018. - Civic Center, Asheville NC
Tags Stefani Scamardo Warren Haynes Provogue Mascot Label Group Evil Teen Records

Review

Već sama brojka Vol. 20 govori svima koliko je Warren Haynes predan dobrotvornom radu, koliko je u njemu empatije prema svima onima koji su u potrebi. Warren Haynes Presents The Benefit Concert, Vol. 20 objavljen je u više verzija pred vama je ova s diska. Sve to objavila je 8. prosinca Evil Teen Records/Mascot Label Group.

Sve ovo što imate prilike vidjeti i čuti događalo se na obljetničkom 30. po redu Christmas Jamu 4. i 5. prosinca 2018. i to u rodnom gradu Warrena Haynesa, Ashevilleu, u američkoj državi Sjeverna Karolina. Ekipa koja se okupila bila je: Dave Grohl, Eric Church, Joe Bonamassa, Jim James, Gov't Mule, Grace Potter, Marco Benevento, Eric Church Jamey Johnson, Edwin McCain, Kevn Kinney, Tyler Ramsey, Scott Murawski i Ron Holloway, Machan Taylor, Mini Carlsson, Mike Barnes, Ray Sisko i Mike Gordonom.

Cijela ova ekipa garantirala je odličan provod. Naime, ovakva ekipa ne preza ni pred čim. Oni se ne ustručavaju svirati spontano na "stageu", vole izazove i baš to je ono najbolje što nam ova svirka može ponuditi i dati. Nadahnutih i posebnih izvedbi bilo je na pretek, svakako bih izdvojio hipnotičku "Gold Dust Woman" od Fleetwood Maca, sada ponovno osmišljene u uzbudljivoj suradnji s Warrenom Haynesom, svestranom Grace Potter i Jimom Jamesom iz My Morning Jacketa. Potom, brojni obožavatelji Foo Fightersa će svakako biti oduševljeni Daveom Grohlom i Haynesovim akustičnim izvedbama velikih hitova "Times Like These" i "Everlong", zajedno s jedinom live snimkom Grohlove epske instrumentalne pjesme "Play", koja je svoj 45-minutni debi uživo imala baš te večeri. Ljubitelji country glazbe uživat će pak u ekspresivnim izvedbama Erica Churcha. Vrijedi poslušati "Ain't Wastin' Time No More" Allman Brothers Banda, The Weight legendarnog The Banda i Ericovoj uspješnici "Record Year". Tu su i sjajne, energične, naelektrizirane izvedbe “Spanish Boots” i ostale stvari koje oslikavaju impresivno gitarističko umijeće Joea Bonamasse. Gov't Mule izvode "Us And Them" i "Any Colour You Like" s DSOTM-a, a potom tu je i "Comfortably Numb" što je dalo tu neku posebnu notu odabranom glazbenom opusu Pink Floyda. Ma, zapravo, sve što se događalo predaje nam slagalicu žive glazbe, koju karakteriziraju spontane suradnje, sirova energija i opipljivo međusobno poštovanje među umjetnicima. Sjajno! Čisto i iskreno, a sve vam to garantira vrhunski užitak slušanja glazbe.

Od prosinca 1988. pa do danas Warren Haynes pokrenuo je ono što će postati cijenjena tradicija u njegovom rodnom gradu Ashevilleu. Unatoč svom nazivu, “Christmas Jam” manje je bio posvećen blagdanskim melodijama, a više o okupljanju lokalnih glazbenika kako bi proslavili blagdane i uzvratili zajednici.

Nakon više od 30 godina, ovaj skromni događaj transformirao se u nacionalno priznati spektakl, prikupivši više od 2,8 milijuna dolara za Asheville Area Habitat for Humanity i izgradnju više od 50 domova u regiji. Osvrćući se na njegov rast, Haynes komentira: Kao stanovniku Ashevillea, drago mi je vidjeti napredak kojemu je Asheville svjedočio tijekom ova desetljeća. Doista, na mnogo načina, Christmas Jam odražava živahni duh ovog grada.

Tijekom godina, improvizirane suradnje (često između umjetnika i glazbenika koji se sastaju iza pozornice ili na pozornici), nepokolebljiva predanost svih sudionika i očito jedinstvo u glazbi je ono što uistinu definira ovo nasljeđe. Svi vi koji poslušate o čemu se ovdje radi osjetiti ćete koliko je važna da međusobna sinergija samih glazbenika, ali i nazočne publike i to je doista nevjerojatan doživljaj!

Preporuka

Glazba i samo glazba je sve ono što možete čuti u gotovo 4 sata sjajne i nevjerojatno nadahnute svirke. Ovo izuzetno izdanje nije samo puki live set, već je to vrlo direktan dokaz što pojedinci udruženi i pod jednom zajedničkom željom mogu učiniti.

V.A. - Warren Haynes Presents The Benefit Concert, Vol. 20 (3CD), 8.12.2023, Evil Teen / Provogue Records/ Mascot Label Group trajan je dokument čovjeka koji želi pomoći svom rodom gradu i koji to i bezrezervno čini vodeći se svojim srcem. Warren Haynes upravo to i čini i to onime što najbolje radi, a to je glazbom. Njome i svojom reputacijom već više od 3 desetljeća jednostavno pomaže ljudima i to ga doista čini ne samo velikim glazbenikom nego i čovjekom. A upravo to je i najvažnije, a ne sva ova nadahnjujuća glazba, a ne ček', ček' možda to ipak nije istina, ali samo onog dijela koji se odnosi na glazbu!

Yours,
Mladen Lončar - Mike

Hits 527
The Metallica Blacklist « The Metallica Blacklist Razni izvođači Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala


Metaklapa i Zagrebačka filharmonija u jedinstvenom spoju viđenja Iron Maidena


Negative Slug, Her Highness i Beton Brut u Dva Osam


Wolfheart u Vintage Industrial Baru