MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Faster

Bookmark

Data

Released Rujan 2021
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Neo Soul / Roots rock / Contemporary R&B / Modern Electric Blues / Contemporary Blues / Electric Blues
Dodano Srijeda, 03 Studeni 2021
Žanr Blues
Length 42:49
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2021
Država SAD
Etiketa Rounder Records
Catalog Number 1166101350
Edition details objavljeno: 10.9.2021.; producent: Martin Kierszenbaum; Strange Music, Kansas City, MO, The Village Studios i Cherrytree Studios, Los Angeles, CA
Tags Rounder Records Martin Kierszenbaum Samantha Fish

Review

S velikim ponosom i zadovoljstvom ističem kako ovu glazbenicu pratim od njezinih početaka i da sam izuzetno sretan i zadovoljan što je svaki novi uradak doista veliki korak naprijed. To se apsolutno osjeća i još bolje čuje. Samanthu Fish i njezin novi studijski album "Faster" već gotovo mjesec dana vrtim u svojim uređajima i nikako da mi dosadi.

Ova mlada glazbenica rođena je 30. siječnja 1989. i do sada svojim albumima vrlo snažno pomiče granice. Od one male iz Kansas Cityja, gdje je odrasla, sada je već dobrano etablirana i respektabilna glazbenica, koja gdje god da se pojavi plijeni pozornost ama baš svih. Ali ne samo jer dobro izgleda, već jer njezina glazba jednostavno privlači brojnu publiku. Mladost, ljepota i sve što ide uz to značajno naglašava njezinu atraktivnost, ali njezin glazbeni talent, instrumentalistička virtuoznost i dojmliv scenski nastup čine tu glazbenu sliku osobitom.

Unatrag zadnjih nekoliko godina odlučno je usmjerila svoju karijeru i jednostavno svojom kvalitetom glazbom i nevjerojatno ekspresivnim scenskim nastupom izgradila i učvrstila je svoju poziciju na svjetskoj blues sceni, od prvog albuma iz 2009. do "Runaway", koji joj 2012. donosi BMA za najbolju debitanticu. Taj streloviti uzlet Samanthu nije uspavao već joj je bio direktan poticaj da radi još više i da se usavršava u svakom segmentu svog glazbenog bića. Njezin opojni, baršunasti vokal, njezina filigrantska svirka gitare direktan su pokazatelj zašto je tako dobra.

Album "Faster" na neki način je njezin pogled na svoju drugu stranu, pogled u svoj raskošni talent. Naime, ako netko misli da se ovdje radi samo o blues albumu, jako se vara, jer ovdje se proteže taj "feeling" no albumom zapravo dominiraju urbani rock ritmovi, ima tu elemenata i drugih nama bliskih glazbenih stilova što značajno podebljava cijelu ovo glazbenu priču. Strašno mi se sviđa kako to Samantha radi, kako se nosi sa svim zamkama ponavljanja, kako pokazuje ne samo svoje gitarističko umijeće, već je tu taj njezin vokal, koji osvaja svojom snagom, upečatljivošću i strašću. Valja zapravo navesti ekipu koja je uz nju snimila ovaj album: klavijaturist, gitarist i udaraljkaš Martin Kierszenbaum, Josh Freese (bubnjevi) i Diego Navaira (bas), te Hannah Brier (back vokali). Sjajna ekipa odlično radi i rezultat nije izostao.

S druge pak strane, Samanthin pristup cijeloj priči je krajnje pragmatičan. Naime, nema tu prevelike filozofije kada je u pitanju Samantha; svi glazbeni pravci, utjecaji su u opticaju no ona definitivno preferira čvršći rock i blues. Nema dvojbe, Samantha voli upotrebljavati i moderne, urbane ali i tradicionalne elemente. Ma doista je sve u opticaju. I to mi se itekako sviđa. Činjenica je da su se stvari nekako poklopile kada je u pitanju ova mlada glazbenica. S druge pak strane, sve to dovelo je do brojnih pozitivnih "inputa", poziva i impulsa o njezinoj globalnoj afirmaciji.

Za ljubitelje dobre glazbe, za iskusne glazbene znalce, album "Faster" Samanthe Fish bit će doista veliko iznenađenje i prekrasno glazbeno iskustvo. Jednostavno pustite da vas preplave ti prekrasni tonovi brojnih glazbenih formi i stilova s bluesom a baš u tome se mi malo stariji odlično osjećamo. I zato tvrdim ovo je izvrstan album, koji u sebi ima "blues feeling" a nije tipičan 100% eksplicitan blues!

Za mlađe slušatelje bit će to odličan album za tulume, za nas starije potvrda da je Samantha ponovo otišla korak dalje. I opet, Samantha Fish je otkrila i svoju još jednu"drugu" stranu, meni se ona jednako sviđa kao i ona prije. A vama?

Mladen Lončar - Mike

Hits 837
Belle Of The West « Belle Of The West Samantha Fish Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala