A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released 2009
Format EP
Vrsta Rap
Dodano Ponedjeljak, 03 Listopad 2011
Žanr Rap
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država Hrvatska
Etiketa Sinestet
Tags

Review

 

Izdavanje Extended play virtualnog formata je moderno. Dječaci su cijelu promociju odradili putem EP-jeva sa singlovima i pratećim intervjuima. Vrela džukela Oreb gostuje im na Krek kući najtvrđoj traci prošle i pretprošle i svih ostalih godina. Tako je i Oreb izdao EP da se stavi na hrvatsku rep mapu kao samostalni umjetnik. Također, kao originalnog gangstera ne priznaje osobu zvanu Ice-T već Johna R. Casha što je povijesna istina. I tu nije kraj ovom edukativnom izdanju.
 
Iako je još daleko od tog da mu Hrvatsko društvo skladatelja plaća dodatno zdravstveno osiguranje, Oreb je izabrao pametan put predstavljanja sa 26 minuta materijala kroz sedam pjesama i dva skita. Jedan kao intro je obavezan, drugi je uvod u posljednju stvar.
 
Put mu je pametan zato jer ne tlači sa 73:56 minuta materijala da se vidi da može disk ispuniti do kraja već ti ostavlja raskošnih 47 minuta za filler. Ako uopće više koristiš kompaktne diskove sa dva slova u imenu.
 
Oreb je dio Sinestet kolektiva, bitove su programirao AC3PO i rakija, a trake su se vrtile u Andrei studiju, a MC reprezentira i priča priče kroz tih sedam pjesama. Reprezent kao reprezent svaki je isti, koliko se popušilo, pojebalo i popilo. Oreb tvrdi da u sve tri kategorije nosi čin alfa mužjaka.
 
Ono što stvar diže dva nivoa gore je Kvaka 22, hipi priča o Vijtenamu, halucinogenim drogama, kundacima, prednostima standardnog NATO kalibra 5,45 mm naspram 7,62x39 mm u plinski pogonjene malo poznate jurišne puške Avtomat Kalašnjikov od strane mrskog Vietkonga. A svaka geto kmica zna da je AK 47 (puška, a ne bend koji nije htio dati intervju za Playboy kada su ih lijepo molili) tek blijeda kopija njemačkog MP-44. Ako to ne znaš, kud si gledao kad si igrao Call of Duty?
 
Također, pjesma je primjenjiva i na korejski sukob od 1950 - 1953 sa referencama na MASH, Radara O`Riellyja, Hawk Eye Piercea, kaplara Klingera koji bio puno humaniji kaplar od kaplara Hitlera kao što je to i povijest pokazala.
 
Posljednja linija teksta vuče na knjigu Johnny got his gun i tu se ne radi o Johnny Štuliću.
 
Traku je producirao poznati degustator žabljih krakova, Vojko Vrućina.
 
Tu je još E moj rođo koji zvuči kao nastavak Ziđan Alejuandra Buendije i platim ti Rapidshare account ako Radio 101 ovo neće puno vrtit` u vrijeme lokalnih izbora i svaki put kad se u informativnom programu spomene Milan Bandić.
 
Pametnom je i ovo dosta. Provjeri to definitivno, tim više jer je besplatno za ukrast i nahraniti tvoj prijenosni MP3 svirač.
 
PS. Domaća droga je pjesma o rakiji. Konačno jedna pjesma o rakiji; jedna dobra pjesma o rakiji.
 
Antonio Hadrović
Hits 1211

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu


Ocean Of Another + Survived By Nothing u VIB-u


Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre