A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Srpanj 2007
Format Kompilacije
Vrsta Hard rock / Rock and roll / Contemporary Pop/Rock / Album Rock / AM Pop / Proto-Punk / Psychedelic/Garage
Dodano Četvrtak, 26 Siječanj 2017
Žanr Rock
Length 3:04:15
Broj diskova 3
Edition date Srpanj 2007
Država Europa
Etiketa Bright Midnight Records / Rhino Records / Doors Music Company
Catalog Number 8122-79979-0
Edition details objavljeno: 24.7.2007.; produkcija: Bruce Botnick; snimano: 10.4.1970.
Tags The Doors Rhino Records Doors Music Company Bright Midnight Records Bruce Botnick

Review

Kada se više nema kud, onda se objavljuju ovakve edicije od kojih zaista treba zazirati. Edicija "Live In Boston" 1970. (2007.) nudi nam glazbu legendarne grupe The Doors. Shodno tome, na 3 diska imamo prigode čuti dva kompletna nastupa proslavljenih The Doorsa koji datiraju od 10. travnja 1970. i održani su u "Boston Areni".
Diskografska kuća Rhino odlučila je izdati ovu ediciju. Nakon preslušavanja i samo određenih bljeskova, možda je bolje da je cijeli ovaj projekt ostao tamo negdje... u nekoj prašnjavoj pismohrani.

Ako znamo da album uživo Absolutely Live čini jednu krunu koncertnih nastupa The Doors, onda su ova intro & retro koncertna događanja (prije i poslije ovog nastupa) samo mali doživljaj onoga što je uslijedilo. Osobno držim da su ova dva live seta toliko nedorečena i da u njima nema one psihodelične produhovljenosti i energije koja je oduvijek krasila legendarne Doorse.
Teško je danas dati neke neotkrivene i atraktivne snimke velikih bandova i glazbenika. Nekima je to uspjelo (prisjetimo se Neila Younga) dok drugima to jednostavno nije suđeno.

Ove predmetne snimke zaslužuju status "bootleg" materijala, no to nije dovoljno da se udovolji i najosnovnijim kriterijima prosječnog slušatelja. Zašto? Iz jednostavnog razloga što smo sve to već čuli i vidjeli. Drugi razlog je što su The Doors u našim glavama i srcima duboko ukorijenjeni kao jedni od velikana rock glazbe uopće. Treći razlog je loš sound jer se radi o bootleg tonskim zapisima ove edicije. Ovakve iscrpljujuće i duboko secirajuće snimke bez obzira na današnju tehologiju daju zapravo blijedu sliku jednog velikog benda kao što su The Doors.
Da, ja volim i cijenim ovaj band i jednostavno ne mogu preporučiti ovaku ediciju širem rock slušateljstvu, već samo okorjelim fanovima koji naprosto moraju imati sve od banda.

Ova trostruka edicija ugledala je svjetlo dana 24. srpnja ove godine i nakon nekoliko preslušavanja, više nisam bio u stanju slušati sve one poznate stvari u takvom nedorečenom izdanju. Osobno, držim da ova trostruka edicija "Live in Boston 1970" nije donijela nešto novo, nešto što bi trebalo spomenuti, osim nekoliko tema koje Doorsi nisu baš često izvodili na koncertima.

Ako se vratimo u prošlost, još uvijek nije nadmašen onaj poznati intro u temiRoadhouseBlues;s druge pak strane nalazimo Jimove monologe koji su jednostavno postali obvezni dio prije i poslije svake pjesme. Nekada je to bilo dražesno, osobito kada je Jim recitirao svoju poeziju, no s vremenom i uz sve veće doze raznih stimulansa Jim se doslovno gubio u svemu tome i na taj način razbijao normalni protok glazbe koju su Doorsi izvodili. Nije moguće praviti nikakve usporedbe između ove edicije "Live In Boston 1970" i legendarnog livealbuma Absolutely Live iz jednostavnog razloga što ne postoji apsolutno ništa što bi mogli uspoređivati.

Da, znam, teško je pisati u ovako negativnom kontekstu, ali možda je to način da se spriječe buduća slična izdanja. Ako se radi o dokumentarnom materijalu, prihvaćam isti kao isključivo dokument jednog vremena i događanja.

The Doors su svojom diskografijom obilježili veliki dio rocka i samim time ulaze među velikane moderne glazbe. Stoga, edicije poput ove mogu jedino biti dio dokumentacije kada se radi o kronološkom slijedu događanja oko ovog velikog banda. Sve drugo ipak nema odgovarajuće ime i konotaciju.

Mladen Lončar - Mike

Hits 1275
The Doors Kompilacije Kronologija Live at the Matrix 1967 » Live at the Matrix 1967

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Symphonika On The Rock i treći put u Lisinskom


U klubu Boogaloo održan ZMF Media dan


Camille Bertault Quintet oduševio Tvornicu


Sjajan koncert The Tiger Lilliesa u Kinu SC


Trap Takeover na jednu večer preuzeo Kutinu


Zadruga rasturila u rasprodanom Hard Placeu


Songkillers nastupili u Tvornici


Kries u Boogaloo – autohtona hipnotička etno psihodelija


Urban&4 uz gudački orkestar nastupili u Šibeniku


“Ne igraj se s vatrom, slušaj ju!”


Slavlje života i glazbe velike Janis Joplin


Mondo Generator feat. Acid Row i Omega sun


Zagreb glazbom obilježio Dan Europe


JazzHR u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Them Moose Rush, Zepaxia, Rens Argoa


Tihomir Pop Asanović veličanstveno obilježio 60 godina karijere


Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Matija Cvek održao koncert u Zadru


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala