Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2009
Format Albumi
Vrsta / Christmas
Dodano Utorak, 27 Siječanj 2015
Žanr Blagdanski
Length 42:21
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2009
Država UK
Etiketa Columbia
Catalog Number 88697596142
Edition details objavljeno: 13.10.2009.; producent: Jack Frost
Tags Bob Dylan Columbia Jack Frost

Review

Izdavačke kuće Columbia Records / Sony Music Distribution 13. listopada pustila je u prodaju prigodni blagdanski album "Christmas in the Heart" Boba Dylana. Sama namjena albuma ima dobrotvorni karakter, jer sav prihod od prodaje ide u fond za gladne u Americi. Porazni podaci govore da tijekom blagdana najmanje 1,4 milijuna Amerikanaca neće imati što za jesti. Bob Dylan odlučio je, vođen vjerom i kršćanskim naukom, učiniti još jedan dobrotvorni potez kako bi se ova brojka barem malo smanjila. Vrijeme će pokazati koliko je u tome uspio.

Negdje sam pročitao podatak da je brojka gladnih na zemaljskoj kugli već odavno premašila milijardu ljudi, što samo ukazuje da su razlike između bogatih i siromašnih poprimile strahovite i nesagledive konotacije.

U ovo vrijeme predstojećih blagdana, koje svi s nestrpljenjem očekujemo bez obzira na sve probleme koji nas tište i okružuju, mi jednostavno nastojimo da se sve to jednostavno ne primjećuje. U to vrijeme pokušavamo ponajprije biti tolerantni, pokušavamo suosjećati sa svima koji su siromašni,nemoćni, stari i bolesni, dok svoje misli i molitve upućujemo ka održanju obitelji i željama za dobrim zdravljem.

Poznavajući glazbeni opus Boba Dylana, "Božić u srcu" ipak je za mene, nešto što baš nisam očekivao od njega. Jako dobro znam da je Dylan duboko posvećen vjeri, ali da će snimiti ovakav album, to zaista, iskreno priznajem, nisam očekivao. Naravno da je izuzetno eksponiran upravo taj dobrotvorni karakter i da je sam Dylan na tome insistirao i ustrajao, te je na kraju i snimio album božićnih pjesama. E, sad svi oni koji nisu navikli na njegov vokal, teško će se prilagoditi da slušaju njegove verzije svima nama poznatih blagdanskih tema. Ali to je Dylan i točka.

Nakon velikog ovogodišnjeg uspjeha albuma "Together Through Life", Dylan je snimio svoj 'novi' neki broje 47 studijski album po redu, kojim je izazvao zaista veliki interes. S druge pak strane kada netko, kao Bob Dylan iza sebe ima tih 47 albuma, koji se vode kao službena izdanja i diskografija, kada su u među vremenu razne izdavačke kuće izdale ukupno 86 kompilacijskih albuma u razno - raznim formatima. A pored toga tu su i 17 DVD izdanja,dok o knjigama i 'bootleg' izdanjima neću niti pisati. Svima je jasno da se radi o jednom od najvećih glazbenika modrene glazbe uopće, a ruku na srce Dylan to i je. Bob Dylan u svakom svom glazbenom izričaju uvijek je bio dosljedan sebi i svojem viđenju glazbe, bez obzira kako ju zvali, folk, folk-rock, rock, country, blues ili glazba prigodnih blagdanskih ugođaja. Osobno, mislim da je ovo prvi puta da je Dylan snimio ovako nešto, tim više što je danas glazba Bob Dylana toliko sve prisutna i izvođena, da o tome je jednostavno nemoguće pisati i obuhvatiti sav taj značaj i važnost koju ona ima. Bob Dylan jednostavno je čista rock antologija i bezvremenska konstanta, koju sigurno još dugi niz godina nitko neće uspjeti nadvladati.

Neka ovaj prigodni album "Christmas in the Heart" bude ono što će vjerojatno zadovoljiti sve njegove poklonike, ali će istovremeno biti izvrsna prigodna pjesmarica, onima koji ga tek upoznaju. Pa, čak i kada je Dylan u funkciji čistog interpreta on skladbe izvodi kao da ih je sam skladao. Ma, što više napisati, Dylan uvijek ostaje samo…. Dylan.

Mladen Lončar - Mike

Hits 1566
Together Through Life « Together Through Life Bob Dylan Albumi Kronologija Bob Dylan in Concert: Brandeis University 1963 » Bob Dylan in Concert: Brandeis University 1963

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici