Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Curves

Bookmark

Data

Released Prosinac 2021
Format Albumi
Vrsta / Funk / Soul / Jazz-funk
Dodano Utorak, 08 Veljača 2022
Žanr Jazz
Length 57:40
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2021
Država Hrvatska
Etiketa Croatia Records
Edition details objavljeno: 10.12.2021.
Tags Croatia Records Jurica Leikauff

Review

Dana 10. prosinca prošle godine Croatia Records objavljuje mu drugi studijski solo album, "Curves", i time se nekako zaokružuje prošlo petogodišnje razdoblje glazbenog rada i djelovanja našeg poznatog glazbenika Jurice Leikauffa.

Jurica Leikauff nije samo klavijaturist, koji iza sebe ima doista veliko glazbeno iskustvo, već je on glazbenik, ali i osoba, koja jednostavno voli istraživati u svom glazbenom svijetu, a to se itekako čuje na ovom zadnjem studijskom albumu.

Nekako, čini mi se da nije bilo nimalo lako, niti ono "bez pol' frke" odabrati ovo ludo vrijeme za objavu albuma. A s druge pak strane, kako je koncertna aktivnost bila zbog svega oko nas dosta limitirana, glazbenici si ipak daju oduška u studiju, jer, jednostavno oni moraju raditi, moraju stvarati i to ih zapravo drži na životu; bez toga, teško bi se moglo izgurati sve ovo što nas svakodnevno lupa po glavi.

Ako je "Rush" kao prvijenac bio ono pravi" nabrijanac" gdje sve puca od "šusa", "Curves" nam nudi još veću i dublju involviranost u jazz, ali pokazuje nam u svom kompletnom ozračju izraženu glazbenu i životnu zrelost, usredotočenost na bitne stvari, koje u cijelosti ovom albumu daju onaj svjetski glazbeno – produkcijski " štih".

Jura i pridružena mu ekipa doista su snimili materijal koji, zapravo, treba preslušavati u miru i samo se valja prepustiti toj snažnoj "vibri" koja nas svako malo zapljusne i jednostavno nas poklopi, a potom se moramo boriti da dođemo do zraka. A meni je doista "supač" taj osjećaj i zaista uživam, jer se svako malo zagrcnem i ostanem bez zraka!

Jazz, funk, soul i blues samo su bitne odrednice glazbenog bića Jurice Leikauffa, a dalje je sve stvar osjećaja i glazbene zaigranosti, nadgradnje pa, ako želite i educiarnosti, ali niti ona vam neće puno pomoći ako nemate "ono nešto" i ako niste "open mind". Mnogima upravo baš taj dio malko "šteka", no kod Jurice to uopće nije u pitanju. On i ekipa se sjajno nadopunjuju i kroz ovih gotovo 58' jednostavno nam ne daju da predahnemo! I to mi je, zapravo, najbolje u cijeloj ovoj priči jer i u polaganijim skladbama ostajem bez daha, ne od brzine, već od suptilne svirke ove sjajne ekipe predvođene Juricom Leikauffom.

Kako je zapravo "cool" pisati o domaćim izdanjima na ovakav način i nekako se veselim da ću ipak još doživjeti da mi to bude pravilo, a ne iznimka.

Opisivati skladbe s albuma "Curves" Jurice Leikauffa doista nema smisla, jer svi koji poznaju njegov rad itekako dobro znaju da se samo moraju udobno smjestiti, pripremiti neko piće, napitak i krenuti na zanimljivo glazbeno putovanje koje nam nudi 11 izvrsnih glazbenih destinacija.

Osobno, vjerujem da će svatko odrediti svoja odredišta ovog glazbenog putovanja, po svojim afinitetima. I OK, već sam do sada puno puta ponovo posjetio sljedeće destinacije, koje se nalaze pod rednim brojem: 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10. i 11. ... ili jednom riječju IZVRSNO!

Mladen Loncar - Mike

Hits 2079

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Opasna doza dopamina u Tvornici kulture – Baks


Lekcije Kojota na otvorenju 20. Culture Shock Festivala


Metaklapa i Zagrebačka filharmonija u jedinstvenom spoju viđenja Iron Maidena


Negative Slug, Her Highness i Beton Brut u Dva Osam


Wolfheart u Vintage Industrial Baru


One Possible Option najavili novi album u Zagrebu


Galerija fotografija: PipsChips&Videoclips održali prvomajski koncert u Sisku


Galerija fotografija: Igralom u Močvari


Galerija fotografija: A Gram Trip, Hrmülja i Lord Drunkalot u Močvari


Galerija fotografija: Toumaranke Orchestra u klubu Močvara


Buntai + Lil zoo u Klubu kulture


Galerija fotografija: Opća opasnost nastupila u Sisku


Donkey Hot održali samostalan koncert u SAX!-u


Urban&4 uz gudački orkestar u Splitu


Jonathan u riječkom Pogonu kulture


The Boomtown Rats nastupili u Zagrebu


Galerija fotografija: Reper Iz Sobe + Beverly Brooks u Močvari


Rog u jazzu – Fanni Pósa Quartet u Lisinskom


Boris Štok nakon 9 godina u Vintageu


Izvrsna Josipa Lisac kao domaćica u Saxu